Z vepřového masa vařím málo,protože nepatří mezi mé favority.Ale vepřové na koriandru je tak výborné, že hned se zařadilo mezi pravidelné vaření :-) Miluji, když je recept tak jednoduchý a přitom výsledek je tak skvělý :-)
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje se lžičkou soli. Maso si nakrájíme na kostky a když nám cibulka zezlátne,tak vhodíme do hrnce.Maso necháme ze všech stran zatáhnout - opéct.Po té přidáme lžičku drceného kmínu, lžičku a půl mletého koriandru, půl lžičky soli, jeden masox a vše zalijeme litrem vody.Vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.V klasickém hrnci cca 70 minut.Když máme maso měkké, tak zahustíme jíškou.Já použila škrobovou jíšku od firmy RUF zakoupenou v Kauflandu.S jíškou se úžasně pracuje,žádné hrudky,hned sypete do omáčky a pováří se jen dvě minutky.Na toto množství omáčky použijeme cca 7 polévkových lžic. |
2
Done
|