0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g chřest bílý
2 litry voda pokud nebudete dělat polévku stačí 700 ml vody
2 kv sůl
2 kv třtinový cukr
3 kv citronová šťáva
2 pol.lžíce flora
1 pol.lžíce olivový olej
2 pol.lžíce žitná mouka
6 pol.lžic polotučné mléko
2 pol.lžíce smetana 12%
1 hrst čerstvá petrželka
6 plátků šunka sušená

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečený chřest v bešamelu a chřestová polévka ze zbytků

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduchá a chutná úprava chřestu a ze zbytků,které by jste vyhodili je krémová polévka.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 456 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si odstraníme dřevnaté konce.Jde to snadno palcem.Stačí lehce zatlačit a chřest se zlomí přesně v části kde končí dřevnatá část.Kdyby jste konce odkrajovali nožem,tak nikdy neodhadnete kde odříznout. U bílého chřestu je potřeba oškrábat slupku.Začněte asi 1 cm od hlavičky a jeďte až ke konci.Do hrnce si dáme chřest a když budeme připravovat polévku,tak přidáme i dřevnaté konce,které jsme odlomili a zalijeme 2 litry vody.Přidáme sůl,cukr a citronovou šťávu a vaříme 10 minut.

    2
    Done

    Nyní si připravíme bešamelovou omáčku.Jíšku si uděláme z Flory,olivového oleje a žitné mouky.Jíška je trochu hustší.Restujeme cca 4 minuty.Jíšku zalijeme 0,5 litrem vývaru z uvařeného chřestu a stále mícháme.Dále přidáme cca 6 polévkových lžic mléka.Pokud je omáčka příliš hustá,tak přidejte ještě trochu mléka.Za stálého míchání vaříme cca 5 minut.Kdyby se Vám začátečníkům stalo,že i po 5 minutách máte hrudky v omáčce,tak nevěšte hlavu a omáčku propasírujte přes síto.Pak přidejte 2 polévkové lžíce smetany a trochu petželky.Pokud je potřeba tak dosolte.Zbytek vývaru použijeme na chřestovou polévku ze zbytků.Recept najdete v rubrice - Polévky.

    3
    Done

    Uvařený chřest si zabalíme do sušené šunky.Vždy dvě nožičky chřestu zabalte do jednoho plátku šunky.Chřest si vyskládáme do zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou.Pečeme odkryté na 180°C 30 minut a v mikrovlnné troubě 170°C +250W 30 minut.Podáváme s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here