0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 kusů paprika bílá 1,5 kg koupit v krámě
4 ks cuketa malá 1 kg
8 ks mrkev
4 ks cibule 0,5 kg
3/4 hrnku olivový olej
1 kv pepř mletý
2 pol.lžíce třtinový cukr
1,5 pol.lžíce sůl
2 pol.lžíce sojová omáčka
2 pol.lžíce worchestrová omáčka
3 x kečup jemný 520 g OTMA

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic

Když je sezóna paprik a cuket a člověk už opravdu neví co z nich připravit,tak doporučuji Cuketovou omáčku na způsob Ancelbenc a zavařit ji do sklenic.Pak stačí kdykoliv jen ohřát,nebo použít jako základ k dalšímu vaření :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 7 549 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si očistíme mrkev a dáme do hrnce s vodou předvařit na cca 10 minut.Mrkev by měla být lehce změklá,ale zase ne úplně,aby se při míchání nerozpadla.Po uvaření nakrájíme na kolečka.Dá se také nakrájet syrová mrkev,ale to doporučuji jen v případě že použijete omáčku jako základ pro další vaření,protože zůstává ještě dost křupavá.Pokud ale chcete použít omáčku hned na těstoviny,tak doporučuji mrkev předvařit,protože i když se směs vaří 20 minut a po té se zavařuje,tak mrkev je dosti křupavá :-) Dále papriky omyjeme a zbavíme jádřinců.Cukety omyjeme a odřízneme konce.Když použijeme malé cuketky,tak dáme celé,pokud použijeme už větší,tak cuketu rozkrojíme a vydlabeme jadýrka.Cibuli oloupeme.Takto připravenou zeleninu nakrájíme na kolečka.Ve velkém hrnci promícháme nakrájenou zeleninu s mletým pepřem,třtinovým cukrem,solí,sojovou omáčkou,worchestrovou omáčkou ,olivovým olejem a kečupem.Vaříme na mírném ohni za občasného promíchání pod pokličkou 20 minut ( nepodlévat samo pustí šťávu).

    2
    Done

    Uvařenou omáčku naplníme do čistých sklenic,než uzavřeme víčkem,tak hrdlo sklenice očistíme mokrým hadříkem,pak teprve uzavřeme víčkem.Na dno velkého hrnce dáme utěrku,naskládáme sklenice s omáčkou,zalijeme vlažnou vodou cca do výšky 2 cm ode dna a dáme vařit,když se začne voda vařit,snížíme na menší stupeň a vaříme pod pokličkou 30 minut.Po třiceti minutách hrnec odstavíme z ohně a opatrně pomocí chňapek vyndáme sklenice a otočíme víčkem dolů.Necháme úplně schladnou.Po té uchováváme ve sklepě či spíži kde je chladněji.

    3
    Done

    Tuto omáčku podáváme k těstovinám,oblíbené jsou špagety :-) Ale určitě se hodí i vařené brambory.Dále se dá omáčka použít jako základ na další recepty.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Bábovka Hokaido
    next
    Vepřové plátky na kyselé okurce
    previous
    Bábovka Hokaido
    next
    Vepřové plátky na kyselé okurce

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here