Miluji dýňové polévky. Jsou rychlé na přípravu, krásně zasytí a pohladí na duši :-) Dýňová polévka to je malý posel podzimu a při letošní úžasné úrodě to chtělo malou změnu.Tak Vám přináším Dýňovou polévku z muškátové dýně s vůní Orientu.
1
Done
|
Dýni si rozkrojíme a vydlabeme semínka.Aby se nám muškátová dýně dobře loupala,tak ji nařežeme na části vždy v prohlubni.Pak se nám bude snáze loupat.Oloupanou dýni nakrájíme na malé kostky a rozložíme na plech s pečícím papírem.Dýni posolíme a lehce pokapeme olivovým olejem.Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 180 °C 40 minut.Když máme dýni upečenou,tak si nakrájíme cibulku na jemno a dáme zezlátnout na olivový olej s 1kv soli.Když je cibulka zlatá,tak přidáme 1 kv Indického koření Tikka Masala. Toto koření je už u nás běžně dostupné od různých výrobců,takže nebudete mít problém ho sehnat. Dále přidáme 1/4 kv mlétého kmínu, 1kv soli a lehce podlijeme, aby se nám koření nepřipálilo.Pak přidáme upečenou dýni, zalijeme 900 ml vody a dáme vařit pod pokličkou na mírném stupni 10 minut. Po té rozmixujeme buď tyčovým mixérem, nebo v mixéru na koktejly. Případně ještě přidáme sůl ( 1kv ). |