Na tuto špenátovou polévku se používá listový špenát řezaný. Tím vznikne úžasná kombinace bílé krémové polévky s kousky špenátu.Chuťově je naprosto fantastická :-)
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na jednu polévkovou lžíci Ramy a dvě polévkové lžíce olivového oleje.Když je cibulka zlatavá, tak přidáme pět polévkových lžic celozrnné mouky a zapražíme jíšku.Pražíme cca dvě minuty a zalijeme litrem polotučného mléka a půl litrem vody. Špenát předem nerozmrazujeme.Kostku špenátu v obalu dáme pod kohoutek a pustíme vlažnou vodu, tím se nám krásně obal uvolní.Vrch obalu odstřihneme a špenát vytlačíme na prkýnko kde ho pomocí tlustého nože a paličky na maso rozsekáme na menší kousky.Ty pak vhodíme do polévky.Přidáme dvě lžičky podravky ,soli a přivedeme k varu , ale hlídáme aby nám polévka neutekla z hrnce :-) Pak vaříme na mírném stupni bez pokličky za občasného zamíchání 10 minut. |
2
Done
|