Cuketový guláš je výborná alternativa pro vegetariány.Ale protože je opravdu výborný,tak doporučuji všem,budete mile překvapeni chutí výborného gulášku :-)
1
Done
|
Cca půl velké cukety oloupeme,rozkrojíme a zbavíme jadýrek.Na gulášek potřebujeme cca 680 g čisté hmoty cukety.Cuketu nakrájíme na menší kostky.Papriky omyjeme,zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno,dáme smažit na trochu olivového oleje do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Když nám cibulka zezlátne,tak přidáme dvě kávové lžičky sladké mleté papriky a dvě papriky gulášové.Promícháme s cibulkou a podlijeme trochou vody,pozor,nenechávat papriku dlouho pražit mohla by zhořknout.Nyní přidáme do hrnce papriky nakrájené na tenké nudličky a cuketu nakrájenou na kostky. Přidáme 6 kuliček celého pepře a jeden masox. Vše zalijeme 1,25 litry vody a dáme vařit na mírném ohni pod pokličkou cca 35 minut.Doporučuji po té ochutnat jestli je cuketa měkká. |
2
Done
|
Když máme cuketu měkkou tak gulášek zahustíme tmavou jíškou cca 4 polévkové lžíce.Přihodíme hrst sterilizovaných kapií nakrájených na jemno.Nyní guláš dochutíme pomocí třtinového cukru,soli a chilli.Povaříme 5 minut.Cuketový gulášek je výborný s těstovinami,ale určitě by se dal podávat i s knedlíkem,bramborem,nebo jen tak s chlebem.Protože je gulášek z cukety,tak má tendenci zřídnout, tak se nebojte ho udělat hustší :-) |