Receptů na omáčky není nikdy dost, a s tímto receptem si připomeneme slunnou Itálii,chuť rajčat a svěží vůni rozmarýnu .
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje do kterého přidáme kávovou lžičku soli. Než nám zezlátne,tak si nakrájíme libové hovězí na menší kostky.Když je cibulka zlatavá,tak přidáme nakrájené maso a necháme opéct ze všech stran.Po té 2kv rozmarýnu drceného,6 kuliček celého pepře,polovinu konzervy rajčatového protlaku,Sojanku celou i s nálevem, 1,5kv soli, 2kv třtinového cukru a to celé zalijeme 1,25 litrem vody.Vaříme v tlakovém hrnci 40 minut.V normálním na mírném stupni pod pokličkou za občasného zamíchání a přidání případně trochu vývaru či vody cca 1h 40 minut. V mikrovlnné troubě na 190°C+440w 45 minut 440w 20 minut.Když máme masíčko měkké tak omáčku zahustíme. V polovině hrnku studené vody si rozkvrdláme 5 polévkových lžic celozrnné mouky.Vlijeme do vroucí omáčky,stáhneme na stupeň 6 a povaříme 5 minut. Jako přílohu podáváme kvalitní těstoviny, pečivo jako v Itálii, nebo po Česku celozrnný knedlík :-D . |