I houskové knedlíčky se dají uvařit o něco zdravěji.
1
Done
|
Jako první si dobře promícháme obě mouky se špetkou soli.Pak přidáme 3/4 kostky droždí,jeden bílek,nebo vajahit s vodou jako náhražku vejce.Na droždí vlijeme trochu vlažné vody z odměřeného hrnku vody.Pomocí vařečky začneme míchat těstíčko z droždí bílku a mouky.Opět přilijeme trochu vody a znovu promícháme a vlijeme zbytek z hrníčku.Těsto hněteme první vařečkou a pak pěkně rukou.Pokud je těsto příliš tuhé,nebo ještě suché,tak přilijte ještě tak 1/4 hrnku vlažné vody.Uhněteme krásné vláčné těsto. |
2
Done
|
Jednu tmavou housku,nebo rohlík nejlépe z druhého dne nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta.Pokud máte pečivo čerstvé,tak doporučuji nakrájet na kostičky a na chvilku dát do mikrovlnné trouby,nechat zchladnout a lehce okorat.Tím vám po zapracování do těsta knedlíku zůstanou krásné kousky pečiva a nevzniknou vám jen drobky,které by vznikly,kdyby jste zapracovávali čerstvé pečivo.Těsto na knedlíky přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo kynout. |
3
Done
|
Když máme těsto vykynuté na ho dobře zpracujeme na vále.Těsto si rozdělte na dva kusy.Každý kus pořádně prohněteme a uválíme knedlíky.Pokud se bojíte že by vám knedlík praskl při vaření,tak je můžete vařit zabalené v plátýnku či utěrce a po stranách uvázané provázkem.Při vázání po stranách nechte knedlíku prostor,aby mohl při vaření zvětšit objem. |
4
Done
|