




Hlíva ústřičná je pro naše tělo velice prospěšná houba,a proto se snažím jí co to jde zařadit do jídelníčku :-) Fazolky na kyselo milujeme,tak proč nezkusit i hlívu na kyselo.A máme tu další super receptík,který je zdravý a přesto chutný :-D
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne,občas zamícháme,tak si nakrájíme hlívu ústřičnou. Kloboučky krájíme na proužky a nožičky jelikož jsou tužší tak na menší kousky.Když máme cibulku zlatavou,tak přihodíme nakrájenou hlívu,koření,masox a zalijeme litrem vody.Vaříme na mírném ohni přiklopené poklicí 25 minut. |
2
Done
|
Když máme hlívu měkkou,tak zahustíme záklechkou.Ve studené vodě rozkvedláme žitnou mouku a tím omáčku zahustíme.Povaříme 5 minut.Po té odstavíme z plotny a vmícháme bílí jogurt,ocet,třtinový cukr a popřípadě dosolíme.Chuť by měla být sladkokyselá. Hlívu na kyselo podáváme s vařeným vejcem na tvrdo s tím, že ti co mají problém s cholesterolem vyjmou žloutky.Jako příloha jsou ideální vařené brambory. |