0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g hlíva ústřičná
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1/2 kv kmín drcený
1/2 kv houbové koření
6 x pepř celý
1 x masox nebo natur bujon
1 litr voda
1/2 hrnku studená voda na zahuštění
6 pol.lžic žitná mouka na zahuštění
2 kv třtinový cukr dochucení
1 kv sůl dochucení
2 pol.lžíce bílí jogurt Skyr 0% tuku dochucení
2 pol.lžíce ocet dochucení

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hlíva na kyselo

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Hlíva ústřičná je pro naše tělo velice prospěšná houba,a proto se snažím jí co to jde zařadit do jídelníčku :-) Fazolky na kyselo milujeme,tak proč nezkusit i hlívu na kyselo.A máme tu další super receptík,který je zdravý a přesto chutný :-D

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 793 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne,občas zamícháme,tak si nakrájíme hlívu ústřičnou. Kloboučky krájíme na proužky a nožičky jelikož jsou tužší tak na menší kousky.Když máme cibulku zlatavou,tak přihodíme nakrájenou hlívu,koření,masox a zalijeme litrem vody.Vaříme na mírném ohni přiklopené poklicí 25 minut.

    2
    Done

    Když máme hlívu měkkou,tak zahustíme záklechkou.Ve studené vodě rozkvedláme žitnou mouku a tím omáčku zahustíme.Povaříme 5 minut.Po té odstavíme z plotny a vmícháme bílí jogurt,ocet,třtinový cukr a popřípadě dosolíme.Chuť by měla být sladkokyselá. Hlívu na kyselo podáváme s vařeným vejcem na tvrdo s tím, že ti co mají problém s cholesterolem vyjmou žloutky.Jako příloha jsou ideální vařené brambory.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Tuňáková pomazánka s Avokádem
    next
    Kuřecí paličky na žampionech
    previous
    Tuňáková pomazánka s Avokádem
    next
    Kuřecí paličky na žampionech

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here