Hovězí na paprice je výborná omáčka s jemnou chutí a vůní po červené paprice.
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme jednu kávovou lžičku soli. Než cibulka zezlátne tak si nakrájíme masíčko. To pak přidáme k cibulce a opečeme ze všech stran. Když je masíčko zatáhlé, tak přihodíme 4kv mleté sladké papriky a promícháme.Podlijeme trochou vody,aby se nám paprika nepřipálila ( mohla by zhořknout ).Dál přidáme 2kv podravky, 4kv halali, 5x pepř celý, 5x nové koření celé, 1kv třtinového cukru, 1x zeleninový bujon.Zalijeme 1,2 litry vody a dáme vařit v tlakovém hrnci 40 minut. V normálním hrnci pod pokličkou cca 1h 30 minut.Když máme masíčko měkké, tak omáčku zahustíme škrobovou jíškou RUF. Cca 7 pol.lžic a povaříme 2 minuty.Po té zjemníme 3 pol.lžícemi nízkotučné smetany.Případně dosolíme 1kv soli. Omáčku lze podávat s těstovinami, knedlíkem či rýží. |