0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350g rýže Lagris tří barev
1x cibule
1pl olivový olej
1pl rama
1,5dcl bílé víno suché
1x zeleninový bujón
600ml horká voda
0,5kv mořská sůl
0,5hrnku horká voda
450g mražené kapustičky čerstvé 1kg
600ml horká voda
1x zeleninový bujón
1x cibule
1pl olivový olej
1,5kv sůl do oleje
100g zauzená šunka
400g žampiony krájené konzerva ve slaném nálevu
špetka pepř mletý
0,5hrnku horká voda 1hrnek když máme čerstvé kapustičky
0,5kv mořská sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémové rizoto na divoko s kapustičkami

Kombinace krémového rizota a kapustiček vás mile překvapí. Je to skvělá kombinace.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 297 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rýži si předem namočíme minimálně na půl hodiny a po té jí propereme pod čistou vodou.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme smažit na lžící olivového oleje s lžící ramy.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme slitou rýži.Pražíme cca 1 minutu,aby se odpařila voda z rýže.Vlijeme 1,5 dcl bílého vína a opět pražíme,aby se odpařil alkohol,ale chut zůstala.Trvá to cca 2 minuty.Až se začne rýže chytat na dno hrnce,zalijeme vývarem,který si připravíme z 600 ml horké vody ( uvaříme vodu v rychlovarné konvici) a přidáme 1 zeleninový bujon.Dusíme pod pokličkou na mírném stupni 10 minut.Vlijeme 0,5 hrnku horké vody,přidáme 0,5 kv soli,zamícháme a dusíme dalších 10 minut pod pokličkou na mírném stupni.Po té vypneme a necháme přiklopené.

2
Done

Kapustičky můžeme použít mražené, nebo čerstvé,jen u těch počítejte s čištěním kapustiček před přípravou.
V konvici si uvaříme 600 ml horké vody a v té pak rozmícháme 1 zeleninový bujon.Tímto vývarem zalijeme mražené kapustičky v misce a necháme 5 minut.Po té slijeme a kapustičky nakrájíme na čtvrtky.Pokud máme kapustičky čerstvé,tak odkrojíme šťopku a obereme povadlé listy,aby nám zůstala krásná zelená kapustička.Takto očištěné kapustičky nakrájíme na čtvrtky a jsou připravené k použití.
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme 1,5kv soli.Než nám cibulka zezlátne, tak si nakrájíme zauzenou šunku na proužky a pak přidáme k cibulce,opražíme,přidáme slité žampiony bez nálevu,kapustičky nakrájené na půlměsíčky,špetku pepře, 0,5hrnku horké vody ( pokud máme kapustičky čerstvé,tak zalijeme 1hrnkem vody).Přivedeme k varu a dusíme bez pokličky na střením 7 stupni 10 minut.(pokud vaříme z čerstvých kapustiček,tak dusíme pod pokličkou na mírném 5 stupni 5 minut,promíchat a bez pokličky cca 10 minut,aby se odpařila voda.). Na dně může zůstat trochu vody,odstavíme.

3
Done

Uvařenou rýži smícháme v míse s kapustičkami,důkladně promícháme,případně dosolíme a přidáme špetku mletého pepře.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Staročeská zeleninová polévka
next
Kuřecí stehna na koriandru Wok
previous
Staročeská zeleninová polévka
next
Kuřecí stehna na koriandru Wok
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here