Kombinace krémového rizota a kapustiček vás mile překvapí. Je to skvělá kombinace.
1
Done
|
Rýži si předem namočíme minimálně na půl hodiny a po té jí propereme pod čistou vodou.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme smažit na lžící olivového oleje s lžící ramy.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme slitou rýži.Pražíme cca 1 minutu,aby se odpařila voda z rýže.Vlijeme 1,5 dcl bílého vína a opět pražíme,aby se odpařil alkohol,ale chut zůstala.Trvá to cca 2 minuty.Až se začne rýže chytat na dno hrnce,zalijeme vývarem,který si připravíme z 600 ml horké vody ( uvaříme vodu v rychlovarné konvici) a přidáme 1 zeleninový bujon.Dusíme pod pokličkou na mírném stupni 10 minut.Vlijeme 0,5 hrnku horké vody,přidáme 0,5 kv soli,zamícháme a dusíme dalších 10 minut pod pokličkou na mírném stupni.Po té vypneme a necháme přiklopené. |
2
Done
|
Kapustičky můžeme použít mražené, nebo čerstvé,jen u těch počítejte s čištěním kapustiček před přípravou. |
3
Done
|