Tyto karbanátky mají jemnou chuť a přesto zvláštní že u jednoho určitě neskončíte :-D Jsou výborné i jen tak s jogurtovým dipem jako zdravá a lehká večeře.Chutné jsou jak teplé. tak i studené.
1
Done
|
Začneme dýní hokaido.Velikostně použijeme 1,10 kg s tím že budeme mít cca 800 g čisté hmoty.Protože u hokaida neloupeme slupku,tak dýni pořádně omyjeme.Po té odkrojíme stopku, bubáka a dýni rozkrojíme.Vydlabeme vnitřek a dýni nakrájíme na malé kousky.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje s jednou lžičkou soli.Když cibulka zezlátne,tak přidáme dýni na kousky,špetku soli a půl lžičky soli.Zalijeme půl hrnkem vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 až 25 minut aby byla dýně měkká.Občas promícháme a hlídáme podlití.Voda by se měla vyvařit, ale pokud je dýně ještě tvrdá,tak lehce podlijeme.Když je dýně měkká dáme vychladit. |
2
Done
|
Když se nám dýně dusí,tak si dáme uvařit rýži. Do hrnce si dáme 1,5 litru vody, zeleninový bujón, lžičku soli a dáme vařit.Odvážíme si 250 g Sawi divoké rýže,kterou lze zakoupit v Kauflandu.Rýži předem propereme ve vodě,vsypeme do cedníku,propláchneme a nasypeme do hrnce s vodou.Vaříme 20 minut. Po té rýži vysypeme opět do cedníku,propláchneme studenou vodou a dáme vychladit. |
3
Done
|
Do mísy si dáme vychlazenou a vidličkou rozmačkanou dýni, uvařenou rýži, dva bílky, nastrouhaný nízkotučný eidam na jemno, špetku muškátového oříšku, hrst čerstvé petrželky nasekané na jemno, dvě lžičky soli ( přidávejte postupně podle své chuťe ) a vše zahustíme 15 polévkovými lžicemi strouhanky.Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky,které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pomazaným rukou olivovým olejem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 20 minut po té karbanátky opatrně obracečkou otočíme a pečeme dalších 20 až 25 minut do zlatava. Karbanátky lze podávat teplé i studené.Výborné jsou doplněné jogurtovým dipem. Jako příloha je ideální bramborová kaše,nebo zeleninový salát. |