0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 x hovězí plátek
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1,25 litru voda
2 pol.lžíce flora
2 pol.lžíce olivový olej
5 pol.lžíce celozrnná mouka
0,5 hrnku smetana 12% plus lžíce celozrnné mouky
0,5 hrnku smetana 12%
4 kv třtinový cukr
3 pol.lžíce citronová šťáva
1 kv sůl
cca 0,25 g křen čerstvý 6 až 10 pl. nastrouhaného křenu na jemno

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Křenová omáčka s hovězím masem

Když se řekne Křenová omáčka, tak plno z nás si vybaví bílou omáčku nedobré chuti po křenu, kterou nám servírovali ve školní jídelně,nebo v nemocnici. Křenová omáčka patří mezi České klasiky a byla by škoda jí vyřadit z jídelníčku. Tento recept Vám ukáže jak správně má chutnat ta pravá Křenová omáčka našich babiček :-) a že je opravdu výborná a velice chutná.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 279 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na olivový olej s jednou kávovou lžičkou soli.Když máme cibulku zlatavou,tak vhodíme do hrnce plátky hovězího masa a necháme z obou stran opéct - zatáhnout.Po té zalijeme 1,25 litry vody a v tlakovém hrnci vaříme 40 minut.Pokud budete vařit v klasickém hrnci, tak je potřeba dát vody víc. Minimálně 1,5 litru a přidáme i sůl. V klasickém hrnci vaříme cca hodinu a půl na mírném ohni pod pokličkou.Když máme masíčko měkké, tak ho vyndáme do misky a dáme stranou.Vývar přecedíme přes síto.

    2
    Done

    Do kastrolu si dáme 2pl olivového oleje, 2pl Flory a 5pl celozrnné mouky a zasmažíme hustou jíšku.Trvá to cca 3 minuty. Po té jí zalijeme připraveným vývarem z masa. Potřebujeme litr vývaru. Pokud tolik vývaru nemáte,dolijte převařenou vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.Po té si v polovině hrnku nízkotučné smetany rozkvedláme polévkovou lžíci celozrnné mouky a vlijeme do omáčky. Pak vlijeme druhou polovinu hrnku smetany též do omáčky a povaříme 3 minuty.

    3
    Done

    Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemno. Strouháme lehce kolmo jako tužku,kvůli třepení okraje křenu.Omáčku dáme úplně na minimální oheň a ochutíme ji.Přidáme 4kv třtinového cukru, 3pl citronové šťávy, 1kv soli. Křenu dáme 6 až 10 vrchovatých polévkových lžic. Záleží na samotném křenu, a pak také jestli vaříme jemnou omáčku pro děti, nebo pořádnou křenovku pro manžela.Takže doporučuji křen přidávat postupně.Po přidání křenu do omáčky už nevaříme. Křenovou omáčku podáváme s celozrnným knedlíkem, žemlovým knedlíkem, nebo karlovarským.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Kančí guláš na víně
    next
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku
    previous
    Kančí guláš na víně
    next
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here