0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,6 kg muškátová dýně cca 1,3 kg čisté hmoty
4 x hrst rozinky
2 x vanilkový cukr
1 x hrnek voda
1 x vejce celé
2 x bílek nebo použít 3x vejce celé
3/4 hrnku třtinový cukr
2 x hrnek celozrnná mouka pšeničná
1 x kypřící prášek do pečiva
1/2 kv jedlá soda
1/2 kv mletá skořice
1/2 hrnku olivový olej
1 hrnek polotučné mléko vlažné
2 x odtučněný tvaroh 250 g
10 pol.lžic moučkový cukr třtinový
1 pol.lžíce citronová šťáva
2 kv citronové aroma
1 kv mletá skořice
5 pol.lžic pomerančová šťáva Hello může být i mandarinková
2 pol.lžíce třtinový cukr
1 pol.lžíce citronová šťáva
2 x vanilkový puding

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňové řezy s želatinou

Řezy s tvarohem a želatinou jsou všeobecně oblíbené mezi zákusky. Tento recept si zamilujete o to více, protože díky použití dýně bude recept zdravější, plný vitamínů a samozřejmě dietnější v kombinaci použitých surovin. A přesto je výborný, lehký a osvěžující :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 784 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první se dáme do dýně.Muškátovou dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka.Aby se nám dobře loupala, tak doporučuji nařezat před loupáním na díly a přesně tam, kde je prohlubeň. Jinak by se vám kvůli svému tvaru špatně loupala :-) .Oloupanou dýni nakrájíme na malé kostky a dáme do kastrolu. Přidáme 4 hrstě rozinek, 2 vanilkové cukry, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit pod pokličkou na mírném stupni 20 minut. Po té slijeme přes síto aby se všechna šťáva dostala pryč, ale slitou šťávu si dáme stranou. Tu použijeme na želatinu.Uvařenou dýni dáme vychladit.

    2
    Done

    Do mísy si rozklepneme jedno celé vejce, dva bílky ( kdo nedrží cholesterolovou dietu dá 3 celá vejce ) ,3/4 hrnku třtinového cukru a dobře vyšleháme než se nám začnou tvořit v těstě bublinky.Pak přidáme 2 hrnky celozrnné mouky, kypřící prášek, 1/2 kv jedlé sody, 1/2 kv skořice, 1/2 hrnku olivového oleje, 1 hrnek vlažného mléka. Vše ušleháme a vlijeme na předem vymazaný olejem a moukou vysypaný plech. Dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme na 170°C +250 W 30 minut, nebo v horkovzdušné troubě na 180 °C 30 minut. Délka pečení se může lišit,proto doporučuji zkoušku špejlí ( špejli zapíchneme do středu buchty a pokud zůstalo na špejli lepkavé těsto,tak ještě pečte cca 5 minut. Pokud je špejle suchá, tak buchta je upečená ) .Buchtu dáme vychladit.

    3
    Done

    Nyní si připravíme dýňový tvaroh.Do mísy si dáme dva odtučněné tvarohy, 10pl moučkového cukru, 1pl citronové šťávy, 2kv citronového aroma, 1kv skořice. Promícháme a pak přidáme vychladlou dýňi. Ručně promícháme, případně dosladíme a namažeme na vychladlou buchtu. Dáme do lednice.

    4
    Done

    Poslední co zbývá je dýňová želatina.Nyní použijeme slitou šťávu z vařené dýně. Nalijeme do odměrky a dolijeme vodou aby nám to dalo 1 litr. Po té přidáme 5pl pomerančové šťávy Hello, 2pl třtinového cukru, 1pl citronové šťávy a 2 vanilkové pudinky v prášku.Vlijeme do kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu. Když nám želatina začne pobublávat, tak vaříme jednu minutu za stálého míchání. Pak hned vlijeme na celý povrch buchty. Vléváme postupně po celém povrchu. Necháme 5 minut stát na lince a pak dáme do ledničky. Cca za hodinu už je želatina tuhá a řezy se mohou podávat.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Bedla jedlá na přírodno
    next
    Dýňová polévka Tikka Masala
    previous
    Bedla jedlá na přírodno
    next
    Dýňová polévka Tikka Masala

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..