Řezy s tvarohem a želatinou jsou všeobecně oblíbené mezi zákusky. Tento recept si zamilujete o to více, protože díky použití dýně bude recept zdravější, plný vitamínů a samozřejmě dietnější v kombinaci použitých surovin. A přesto je výborný, lehký a osvěžující :-)
1
Done
|
Jako první se dáme do dýně.Muškátovou dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka.Aby se nám dobře loupala, tak doporučuji nařezat před loupáním na díly a přesně tam, kde je prohlubeň. Jinak by se vám kvůli svému tvaru špatně loupala :-) .Oloupanou dýni nakrájíme na malé kostky a dáme do kastrolu. Přidáme 4 hrstě rozinek, 2 vanilkové cukry, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit pod pokličkou na mírném stupni 20 minut. Po té slijeme přes síto aby se všechna šťáva dostala pryč, ale slitou šťávu si dáme stranou. Tu použijeme na želatinu.Uvařenou dýni dáme vychladit. |
2
Done
|
Do mísy si rozklepneme jedno celé vejce, dva bílky ( kdo nedrží cholesterolovou dietu dá 3 celá vejce ) ,3/4 hrnku třtinového cukru a dobře vyšleháme než se nám začnou tvořit v těstě bublinky.Pak přidáme 2 hrnky celozrnné mouky, kypřící prášek, 1/2 kv jedlé sody, 1/2 kv skořice, 1/2 hrnku olivového oleje, 1 hrnek vlažného mléka. Vše ušleháme a vlijeme na předem vymazaný olejem a moukou vysypaný plech. Dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme na 170°C +250 W 30 minut, nebo v horkovzdušné troubě na 180 °C 30 minut. Délka pečení se může lišit,proto doporučuji zkoušku špejlí ( špejli zapíchneme do středu buchty a pokud zůstalo na špejli lepkavé těsto,tak ještě pečte cca 5 minut. Pokud je špejle suchá, tak buchta je upečená ) .Buchtu dáme vychladit. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Poslední co zbývá je dýňová želatina.Nyní použijeme slitou šťávu z vařené dýně. Nalijeme do odměrky a dolijeme vodou aby nám to dalo 1 litr. Po té přidáme 5pl pomerančové šťávy Hello, 2pl třtinového cukru, 1pl citronové šťávy a 2 vanilkové pudinky v prášku.Vlijeme do kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu. Když nám želatina začne pobublávat, tak vaříme jednu minutu za stálého míchání. Pak hned vlijeme na celý povrch buchty. Vléváme postupně po celém povrchu. Necháme 5 minut stát na lince a pak dáme do ledničky. Cca za hodinu už je želatina tuhá a řezy se mohou podávat. |