


Výborná polévka našich babiček ,která opravdu zasytí.
1
Done
|
Do kastrolu si odměříme 3 polévkové lžíce celozrnné mouky a 3 olivového oleje. Za stálého míchání na mírném stupni usmažíme zápražku.Pražíme cca 4 minuty,až začne mouka vonět po oříšcích,zalijeme 1,25 litry horké vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Vhodíme do hrnce,dále přidáme zeleninový bujon,kávovou lžičku soli,půl lžičky drceného kmínu a vaříme 10 minut pod pokličkou na mírném stupni. Po deseti minutách přidáme půl balení mražené zeleniny do polévky.Já používám zeleninu značky Dione (350g balení) ,tato zelenina obsahuje i květák a porek. Dále přisolíme 1kv soli a vaříme 15 minut. Nakonec vhodíme nasekanou čerstvou petrželku a můžeme podávat. |