0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 pl celozrnná mouka
3 pl olivový olej
1,2 litru horká voda
2x brambory
1x zeleninový bujón
1kv mořská sůl
1/2 kv kmín drcený
1/2 balení mražená zelenina na polévku Dione zelenina
1 kv mořská sůl
hrst čerstvá petrželka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Staročeská zeleninová polévka

Výborná polévka našich babiček,která pořádně zasytí.

Výborná polévka našich babiček ,která opravdu zasytí.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 345 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Do kastrolu si odměříme 3 polévkové lžíce celozrnné mouky a 3 olivového oleje. Za stálého míchání na mírném stupni usmažíme zápražku.Pražíme cca 4 minuty,až začne mouka vonět po oříšcích,zalijeme 1,25 litry horké vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Vhodíme do hrnce,dále přidáme zeleninový bujon,kávovou lžičku soli,půl lžičky drceného kmínu a vaříme 10 minut pod pokličkou na mírném stupni. Po deseti minutách přidáme půl balení mražené zeleniny do polévky.Já používám zeleninu značky Dione (350g balení) ,tato zelenina obsahuje i květák a porek. Dále přisolíme 1kv soli a vaříme 15 minut. Nakonec vhodíme nasekanou čerstvou petrželku a můžeme podávat.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Hovězí po Italsku
next
Krémové rizoto na divoko s kapustičkami
previous
Hovězí po Italsku
next
Krémové rizoto na divoko s kapustičkami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here