



Dušením kuřecí stehýnka získají výbornou chut a křehkost. Hrášek jako příloha podtrhne a doplní chuť jídla :-)
1
Done
|
Pokud máte celé kuře,tak jako první si ho naporcujte.Křidélka a páteř použijte na polévku,my použijeme jen stehna a prsa.Nyní si z porcí masa sundáme kůži a maso omyjeme a osušíme. Cibulku si nakrájíme na půlměsíčky a dáme smažit na olivový olej,do kterého si přidáme 1kv soli.Když máme cibulku lehce zlatavou,tak do hrnce přidáme porce masa a osmažíme ze všech stran. Po té přidáme do hrnce 1/2kv drceného kmínu, 1kv rozmarýnu, špetku mletého pepře, zeleninový bujón a zalijeme 1l vody.V tlakovém hrnci vaříme 30 minut. V normálním pod pokličkou na mírném stupni cca1h a v mikrovlnné troubě na 180°C +440W 40 minut. |
2
Done
|
Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme.Můžeme použít tmavou jíšku,nebo si připravit celozrnnou mouku s vodou.Ochutnáme jestli není potřeba přisolit.Jíšku povaříme a vrátíme maso do omáčky.Jako příloha jsou výborné vařené brambory a hrášek, je to výborná kombinace.Určitě by se dala podávat i bramborová kaše. |