Lehčí verze vajíčkové pomazánky,kterou si hned oblíbíte.
1
Done
|
Na přípravu této pomazánky potřebujeme vejce na tvrdo,takže tento recept je ideální po Velikonoční nadílce vajec :-D .Pokud nemáte vejce na tvrdo,tak začneme vařením vajec.Do kastrůlku si dáme vejce zalijeme vodou,dáme špetku soli a dáme vařit.Od bodu varu vaříme 10 minut.Po té slijeme horkou vodu a vejce zalijeme ledovou vodou a necháme vejce vychladit.Studená vajíčka oloupeme a opláchneme vodou,abychom odstranili všechny skořápky.Vajíčka rozkrojíme a vyndáme žloutky,ty potřebovat nebudeme.Bílky si nastrouháme na hrubo.Přidáme tři trojuhelníčky nízkotučného taveného sýru (Apettito,Veselá kráva), 6 kávových lžiček tatarky light Helmans a špetku soli.Vše dobře vidličkou rozmícháme a necháme půl hodiny odležet v lednici.Podáváme na celozrnném toustu a zdobíme zeleninou.Pomazánka vystačí na cca 8 toustových plátků chleba. |