• Home
  • Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi
1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
cca 450 g losos s kůží filet s kůží
mořská sůl himalájská růžová sůl
1 kv olivový olej extra virgin
2 x snítka rozmarýn
2 x snítka čerstvá petrželka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi

Losos je naprosto vynikající ryba,hlavně pro ty,kteří nemají rádi ryby kvůli kostem :-D Ale mnoho lidí se bojí jeho přípravy. Zde přináším receptík velice jednoduchý a přeci podrobný že výsledek bude fantastický :-)

Ingredients

Directions

Share
(Visited 851 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Filet lososa položíme kůží nahoru a pomocí nože se zbavíme šupin. Nožem jedeme hranou proti směru šupin,od ocasu k hlavě. Po té otřeme vlhkou papírovou kuchyňskou utěrkou a zbavíme šupinek - nikdy neoplachujeme pod vodou,opravdu postačí jen otřít.Lososa si položíme na kuchyňské prkýnko a nařežeme na porce. Jedna porce by měla mít cca 4 cm. Osolíme z obou stran.Nyní si připravíme bylinkovou marinádu.Rozmarýn a petrželku si nakrájíme na jemno a dáme do hmoždíře.Přidáme 1 kv olivového oleje extra virgin a pořádně rozdrtíme.Stranu lososa s kůží potřeme jen samotným olivovým olejem,protože by se nám při pečení bylinky pálily a druhou stranu potřeme připravenou marinádou. Zakryjeme fólií a dáme do chladna marinovat.Minimální doba by měla být alespoň 30 minut.Ale pokud máte čas,tak si lososa takto připravte ráno,dejte do lednice a pečte přesně před servírováním :-) klidně i k večeři.

2
Done

Na kvalitní pánev kápneme trochu olivového oleje,opravdu jen aby byla pánev potřená,v žádném případě nesmí losos plavat.Když máme pánev rozpálenou,tak vložíme lososa kůží dolů a nehýbat s rybou.Pečeme na středním stupni 6 a sledujeme jak se ryba propéká ze spoda,pořád nehýbeme s rybou. Trvá to cca 5 minut.Sledujeme až vidíme bílé známky propečení z boku filetu už nahoře,tak lososa otočíme.Pečeme 2 minuty.Po té otočíme zpět na kůži a dáme stupně pečení na plno,aby se nám rychle udělala křupavá kůrka na kůži.Což trvá 1 minutu cca.Po té vyndáme z pánve na pekáček ,položíme kůží nahoru a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C odstát. Už nepečeme, jen necháme odležet 5 minut ve vyhřáté troubě. Po té servírujeme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, nebo zeleninovým salátem.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mušle na Buzaru se špagetami
next
Fazolky na kyselo
previous
Mušle na Buzaru se špagetami
next
Fazolky na kyselo

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here