


I obalovaný hermelín se dá připravit zdravěji a na chuti to určitě neubralo :-)
1
Done
|
Oba hermelíny si rozřízneme vodorovně v půlce.Připravíme si troj obal.Bílek smícháme s trochou mléka osolíme a vidličkou rozšleháme.Vedle do dvou misek si připravíme trochu špaldové mouky a do druhé misky trochu celozrnné strouhanky.Do další misky si připravíme vodu.Hermelín nejdříve dobře namočíme ve vodě,klidně si pomozte rukama.Pak obalíme v mouce,v bílku a ve strouhance.Pak opět v bílku a opět ve strouhance.Strouhanku pečlivě přimačkáváme.Pokud obalování odbudete tak vám pak hermelín vyteče při smažení.Takže si dejte opravdu záležet a nezapomeňte každý obalit dvakrát v bílku a ve strouhance. |
2
Done
|
V pánvi si necháme rozpálit olivový olej.Tentokrát dáme trochu víc oleje.Hermelínky vložíme do rozpáleného oleje a smažíme zprudka.Vychází to cca 3 minuty z první strany a 2 min z druhé.Když hermelínky otočíte,tak jakmile se začnou nafukovat,tak rychle vyndávejte na talíř :-) Opékáme zprudka,protože jinak by sýr vytekl na pánvičce. |
3
Done
|
Obalovaný hermelín podáváme s bramborem,bramborovou kaší,nebo jen se zeleninovou oblohou. |