0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Plněné Vege papriky a rajská omáčka

Miluji plněný paprikový lusk,ale potřebovala jsem lehčí a dietnější verzi pro mé zažívání.Konečně jsem našla ten pravý recept,který ač je bez mletého masa,tak si velice pochutnáte.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 26 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Do kastrůlku si odměříme dva hrnky vody. Přidáme špetku soli, 2 kávové lžičky plnotučné hořčice, 2kv instantního droždí, až se voda začne vařit, přidáme 10 polévkových lžic sojového granulátu, zamícháme a vaříme 15 minut.
Do druhého kastrůlku si opět odměříme 2 hrnky vody, špetku soli,když se voda začne vařit,tak přidáme 5 polévkových lžic obyčejné rýže.Vaříme 15 minut.
Do mísy si dáme 5 polévkových lžic kuskusu ( suchý bez namáčení), 1kv majoránky, 1kv drceného rozmarýnu, špetku soli, 3x bílek, zbytek instantního droždí které nám zbylo z vaření granulátu, malá cibulka na jemno, 0,5 kv mleté pálivé papriky, podravka 0,5kv.
Rýži i sojový granulát slijeme přes cedník, vodu nevymačkávat.Přidáme do mísy ke kuskusu a koření, dobře promícháme.Zelené papriky omyjeme, osušíme, odřízneme stopku a vyčistíme od jadérek.Takto připravené papriky plníme směsí.
Polovinu cibule nakrájíme na kolečka a dáme na dno pekáčku, na cibuli dáme 3 polévkové lžíce kečupu a vyrovnáme naplněné papriky.Podlijeme vodou a pečeme přikryté v předehřáté troubě na 170°C +250W 40 minut, podlijeme a pečeme ještě 10 minut.

2
Done

Polovinu velké cibule nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje. Když máme cibulku zlatavou,tak vhodíme 3/4 kávové lžičky mleté skořice,promícháme a podlijeme trochou vody,skořice se nesmí připálit,jinak by zhořkla.Dále přidáme 1,5 hrnku kečupu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2kv soli, 1 zeleninový bujon, dvě zelené papriky očištěné a nakrájené na čtvrtky a vše zalijeme 1,25 litry vody. Vaříme 30 minut. Po té si ve 1/4 hrnku studené vody rozmícháme 4 polévkové lžíce celozrnné mouky a vlijeme do omáčky, tím jí zahustíme. Povaříme 5 minut, přidáme 1kv cukru a případně dosolíme.
Jako přílohu podáváme těstoviny,nebo houskový celozrnný knedlík.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Segedínský guláš světlý
next
Polévka z červené čočky
previous
Segedínský guláš světlý
next
Polévka z červené čočky