Miluji plněný paprikový lusk,ale potřebovala jsem lehčí a dietnější verzi pro mé zažívání.Konečně jsem našla ten pravý recept,který ač je bez mletého masa,tak si velice pochutnáte.
1
Done
|
Do kastrůlku si odměříme dva hrnky vody. Přidáme špetku soli, 2 kávové lžičky plnotučné hořčice, 2kv instantního droždí, až se voda začne vařit, přidáme 10 polévkových lžic sojového granulátu, zamícháme a vaříme 15 minut. |
2
Done
|
Polovinu velké cibule nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje. Když máme cibulku zlatavou,tak vhodíme 3/4 kávové lžičky mleté skořice,promícháme a podlijeme trochou vody,skořice se nesmí připálit,jinak by zhořkla.Dále přidáme 1,5 hrnku kečupu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2kv soli, 1 zeleninový bujon, dvě zelené papriky očištěné a nakrájené na čtvrtky a vše zalijeme 1,25 litry vody. Vaříme 30 minut. Po té si ve 1/4 hrnku studené vody rozmícháme 4 polévkové lžíce celozrnné mouky a vlijeme do omáčky, tím jí zahustíme. Povaříme 5 minut, přidáme 1kv cukru a případně dosolíme. |