0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 x houska
2 pol.lžíce rama
1 hrnek polotučné mléko
1/4 kv sůl
2 x bílek
1/2 hrnku hrubá mouka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Žemlové knedlíky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné knedlíky které ozvláštní každé jídlo

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 351 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    1

    Housky si nakrájíme na kostky.Floru si rozehřejeme v mikrovlnné troubě a smícháme s mlékem,solí a bílky.Pak tím zalijeme nakrájené housky a necháme cca 4 minuty aby se housky nasákly.
    Přidáme půl hrnku hrubé mouky a dobře promícháme.

    2
    Done

    2

    Z potravinářské fólie si uřízneme dva obdelníky,necháme je delší,aby se pak dala fólie zauzlit.Těsto rozdělíme na dvě poloviny.Polovinu těsta dáme na fólii,přehneme a pomalu válením a mačkáním vytvoříme knedlík.Pak fólii na bocích zauzlujeme.Necháme tam trochu prostor,aby mohl knedlík trochu nakynout.

    3
    Done

    3

    Já vařím knedlíky na páře,takže musím fólii propíchat párátkem,aby se pára dostala dobře ke knedlíku.Knedlíky neotáčíme a vaříme 25 minut.Můžete je vařit též ve vodě.Vaříme 20 minut a po deseti minutách knedlíky otočíme.

    4
    Done

    4

    Po uvaření fólii po stranách ustřihneme a knedlík vyndáme.Pomocí nitě nakrájíme na kolečka.

    5
    Done

    5

    Můžeme podávat jak k pečením se zelím,tak k omáčkám.Zde je Houbovka z hlívy ústřičné a žemlové knedlíky.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Olomoucké kuřecí závitky
    Bílá špenátová polévka
    next
    Bílá špenátová polévka
    previous
    Olomoucké kuřecí závitky
    Bílá špenátová polévka
    next
    Bílá špenátová polévka

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..