0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 pol.lžíce ovesné vločky
2 x mrkev
1 x květák
1 x zeleninový bujón
1 kv sůl
1,5 kv kmín drcený
1,2 litru voda
hrst čerstvá petrželka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hustá květáková polévka z Krkonoš

Tento recept pochází z Krkonoš od starých chudých budařů. Recept je velmi jednoduchý a z mála surovin nakrmíte velkou rodinu :-)

Features:
  • polévka

Ingredients

Directions

Share
(Visited 1 129 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Vločky dáme do hrnce a pražíme na sucho cca 2 minuty než začnou vonět.Pak přidáme očištěnou mrkev,kterou jsme si nastrouhali na hrubo a pražíme opět 2 minuty na sucho.Pak přidáme rozebraný květák na malé kousky,zalijeme 1,2 litrem vody.Přidáme zeleninový bujón,sůl,kmín a dáme vařit na 35 minut pod pokličku na mírném stupni.

2
Done

Když máme květák měkký,tak ho vidličkou rozšťoucháme na malé kousky a přihodíme hrst čerstvé petrželky na jemno.Pokud by jste chtěli ještě vydatnější polévku :-) můžete v polévce rozkvedlat jeden bílek :-) ale nemusí tam být.I tak je polévka hustá.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Lečo se sojovým párkem
next
Bábovka Hokaido
previous
Lečo se sojovým párkem
next
Bábovka Hokaido

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here