Bedla jedlá je chuťově výborná a lehká houba.Tak proč si z ní nepřipravit řízečky.
1
Done
|
U bedly používáme jen klobouček. Takže nohu odřízneme a hlavu očistíme od trávy a naporcujeme podle velikosti klobouku. Připravíme si trojobal.Do jednoho talíře si dáme celozrnnou mouku, do druhého jeden bílek, špetku soli a trochu polotučného mléka či vody.Dobře prošleháme. Do třetího talíře si připravíme celozrnnou strouhanku.Já si třeba připravuji domácí. Celozrnné pečivo které nespotřebujeme,tak usuším a pak namelu na robotu na jemno. V některých prodejnách se dá i zakoupit.Porci bedly nejprve obalíme v mouce, po té v rozšlehaném bílku a nakonec obalíme ve strouhance. Rozpálíme si pánev do které dáme jen trochu olivového oleje.Opravdu jen trochu, protože bedla se chová prostě jako houba a olej by do sebe nasákla :-) Pečeme z obou stran do zlatova na. Podáváme s pečivem, ale dá se také podávat s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší. |