0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 hrnek celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek hladká mouka
3 pol.lžíce polotučné mléko vlažné mléko na kvásek
2 kv třtinový cukr na kvásek
1/2 kostky droždí na kvásek
špetka sůl
2 x bílek
1 x vanilkový cukr třtinový
1 pol.lžíce třtinový cukr
4 pol.lžíce rama rozpuštěná
1/4 hrnku polotučné mléko
3 hrstě hladká mouka na zapracování těsta
slunečnicový olej na pomazání buchtiček
1 litr polotučné mléko na šodo
1,5 sáčku vanilkový puding na šodo
8 kv třtinový cukr na šodo
trocha rum na šodo

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou a šodo

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Buchtičky se šodo z poloviny celozrnné :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 971 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme kvásek.Mléko si přihřejeme v mikrovlnné troubě,ale jen aby bylo vlažné.Pak do něj přimícháme třtinový cukr,chvíli mícháme,aby se cukr rozpustil a nakonec rozdrobíme a rozmícháme polovinu kostky droždí.Dáme na teplé místo vzejít.

    2
    Done

    V míse si smícháme obě mouky se špetkou soli.Uděláme si uprostřed důlek a přidáme dva bílky,vanilkový cukr,třtinový cukr,rozpuštěnou ramu a 1/4 hrnku mléka pokojové teploty a nakonec kvásek.Vše zpracujeme ve vláčné těsto.Na vypracování použijeme ještě cca tři hrstě hladké mouky.Vypracovaný bochánek přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout,Trvá to asi 1 hodinu.

    3
    Done

    Když máme těsto vykynuté,tak si ho vysypeme na vál.Lehce zapracujeme,rozdělíme na čtyři díly.Nyní si lehce vymažeme rukou zapékací mísu,nebo pekáček olejem.Ruce od oleje si necháme,budou se nám lépe vyvalovat válečky a buchtičky :-) Z každého dílu vyválíme váleček a pak nožem odkrajujeme špalíčky.Ty rovnáme do zapékací mísy.Takto zpracujeme všechny díly těsta.Povrch buchtiček lehce potřeme olejem,mísu přikryjeme opět utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.Předehřejeme troubu na180°C.Po 20 minutách kynutí dáme buchtičky péct na 30 minut.

    4
    Done

    Než se nám buchtičky upečou tak si připravíme šodo.Do hrnce si vlijeme 1 litr polotučného mléka a dáme vařit.Když je mléko vlažné,tak vsypeme 1,5 vanilkového pudinku a dobře rozkvrdláme,aby se nám neudělaly žmolky.Za stálého míchání pudink uvaříme.Nakonec přidáme třtinový cukr a trochu rumu.Cukr přidáváme až nakonec,protože by se nám cukr připaloval na dně hrnce.Pokud se vám zdá šodo husté,tak přilijte trochu mléka ohřátého v mikrovlnce.

    5
    Done

    Buchtičky rozdělíme do talířů a přeléváme šodo :-)

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Zapečené brambory s listovým špenátem
    previous
    Zapečené brambory s listovým špenátem
    Omáčka Kuřecí dynastie
    next
    Omáčka Kuřecí dynastie
    Zapečené brambory s listovým špenátem
    previous
    Zapečené brambory s listovým špenátem
    Omáčka Kuřecí dynastie
    next
    Omáčka Kuřecí dynastie

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here