Buchtičky se šodo z poloviny celozrnné :-)
1
Done
|
|
2
Done
|
V míse si smícháme obě mouky se špetkou soli.Uděláme si uprostřed důlek a přidáme dva bílky,vanilkový cukr,třtinový cukr,rozpuštěnou ramu a 1/4 hrnku mléka pokojové teploty a nakonec kvásek.Vše zpracujeme ve vláčné těsto.Na vypracování použijeme ještě cca tři hrstě hladké mouky.Vypracovaný bochánek přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout,Trvá to asi 1 hodinu. |
3
Done
|
Když máme těsto vykynuté,tak si ho vysypeme na vál.Lehce zapracujeme,rozdělíme na čtyři díly.Nyní si lehce vymažeme rukou zapékací mísu,nebo pekáček olejem.Ruce od oleje si necháme,budou se nám lépe vyvalovat válečky a buchtičky :-) Z každého dílu vyválíme váleček a pak nožem odkrajujeme špalíčky.Ty rovnáme do zapékací mísy.Takto zpracujeme všechny díly těsta.Povrch buchtiček lehce potřeme olejem,mísu přikryjeme opět utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.Předehřejeme troubu na180°C.Po 20 minutách kynutí dáme buchtičky péct na 30 minut. |
4
Done
|
Než se nám buchtičky upečou tak si připravíme šodo.Do hrnce si vlijeme 1 litr polotučného mléka a dáme vařit.Když je mléko vlažné,tak vsypeme 1,5 vanilkového pudinku a dobře rozkvrdláme,aby se nám neudělaly žmolky.Za stálého míchání pudink uvaříme.Nakonec přidáme třtinový cukr a trochu rumu.Cukr přidáváme až nakonec,protože by se nám cukr připaloval na dně hrnce.Pokud se vám zdá šodo husté,tak přilijte trochu mléka ohřátého v mikrovlnce. |
5
Done
|