Jako dítě jsem fazolky na kyselo neměla ráda :-) ale teď je zbožnuji :-) Mnoho lidí dělá toto jídlo z čerstvých,nebo mražených fazolek a v tom je asi ten problém že to není moc oblíbené jídlo.Já začala používat fazolky ve slaném nálevu a tím fazolky na kyselo dostaly úplně jiný šmrnc.
1
Done
|
Do kastrolu si odměříme 3 polévkové lžíce olivového oleje a přidáme cibulku nakrájenou na jemno.Když máme cibulku zlatavou, tak přidáme 4 polévkové lžíce žitné mouky.Pražíme za stálého míchání cca 4 minuty než nám začne mouka vonět. Po té zalijeme nálevem z fazolek,ale zatím jen nálev, fazolky si necháme na později. Přidáme 3/4 litru polotučného mléka, masox, 1 kv podravky. Povaříme 10 minut bez pokličky za občasného zamíchání.Po 10 minutách přidáme fazolky bez nálevu,ten už jsme použili.Přivedeme k varu a dochutíme 1 kv třtinového cukru a 1/2 kv soli. Odstavíme z plotny a přidáme cca 4 polévkové lžíce octa. Ocet doporučuji přidávat postupně a ochutnávat, přeci jen každý máme rád jinou sladkokyselost :-) . Nakonec zjemníme 4 polévkovými lžícemi 12% smetany. Fazolky na kyselo podáváme s vařeným bramborem. |