Výborné chlupaté knedlíky ve zdravější variantě :-) a přesto chuťově úžasné :-)
1
Done
|
Jako první si dáme vařit 300 g brambor ve slupce,když si na to vzpomenete den předem,nebudete pak muset čekat než vám vařené brambory schladnou.Do hrnce si dáme kysané zelí a zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo zelí ponořené.Pokud máte zelí kupované,přidejte trochu kmínu a popřípadě trochu soli.Zelí vaříme cca 30 minut,záleží na zelí.Když máte zelí měkké,tak slijte vodu a přesypte do pekáčku,nebo větší mísy. |
2
Done
|
Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky,kterou osolíme.Oboje brambory,jak vařené,tak syrové si oloupeme a nastrouháme na jemno.Při strouhání doporučuji strouhat přes celou délku struhadla,aby jste měli pěkné střapáky.Pak si přidáme dva bílky,sůl a hrubou mouku.Vypracujeme těsto.Těsto nenecháváme odpočinout,jen by nám brambory ztmavly a pak by nebyly knedle pěkně světlé |
3
Done
|
Pomocí polévkové lžíce,kterou si máčíme ve studené vodě,odkrajujeme malé noky,které vhazujeme do vroucí vody.Když knedlíky vyplavou,tak je nechte tak minutu ještě povařit a vyndejte sítem.Knedlíky hned dáme do pekáčku k vařenému zelí.Takto vařte chlupáče asi tak na třikrát.Pak knedlíky promíchejte se zelím. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|