Dršťková polévka z hlívy ústřičné
,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)
Výborná dršťková polévka nerozeznatelná od klasické :-)
Directions
Share
(Visited 859 times, 1 visits today)
Steps
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej,do kterého si dáme půl kávové lžičky soli.Než nám cibulka zezlátne,tak si nakrájíme na nudličky hlívu ústřičnou.Použijeme i nožičky,ale ty nakrájíme na tenčí nudličky.
|
|
Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme sladkou a pálivou papriku,lehounce osmahneme a zalijeme trochou vody,aby se nám paprika nepálila a nezhořkla.Pak přidáme hlívu nakrájenou na nudličky,masox,majoránku,kmín,pepř a zalijeme 1,25 litrem vody.Vaříme 30 minut.
|
|
Na zahuštění polévky si připravíme jíšku ze dvou polévkových lžic olivového oleje a vrchovaté lžíce žitné mouky.Jíšku pražíme cca 4 minuty a pak jí zalijeme 0,25 litrů vody,promícháme a vlijeme do vroucí polévky.
|
|
Zahuštěnou polévku povaříme ještě 5 minut.Dochutíme solí.
|
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review