0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 x hovězí plátek
1 x větší cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1,5 pol.lžíce sladká paprika mletá
1 kv drcený kmín
6 x pepř celý
1 x masox
4 x velká hrst sušené houby
1,2 litru voda
7 pol.lžic Sosenfix škrobová jíška RUF Kaufland
7 pol.lžic hraška + voda Kaufland

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí na houbách

Hovězí plátky na sušených houbách je určitě Česká klasika a já Vám představím trošku upravenou verzi, ale na chuti to rozhodně neubere :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 3 519 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej s jednou kávovou lžičkou soli. Než zezlátne tak si připravíme plátky libového hovězího masa.Pokud jste nesehnali pěkné libové plátky,lze použít i maso nakrájené na kostky.Když máme cibulku zlatavou, tak vhodíme maso a ze všech stran ho opečeme.Když máme maso zatažené,přidáme 1,5 pol.lžíce sladké mleté papriky,promícháme a podlijeme trochou vody.Papriku nikdy nepražíme dlouho nasucho, mohla by zhořknout a tím zkazit celé jídlo.Pak přidáme 1kv drceného kmínu, 6x kuličku celého pepře, masox a 4 velké hrstě sušených hub. Vše zalijeme 1,2 litrem vody a dáme vařit. V tlakovém hrnci vaříme 40 minut. V klasickém pod pokličkou na mírném stupni cca 1h 30 minut s tím že budeme muset přilít vodu a přisolit.Když máme maso měkké ,tak plátky vyndáme z omáčky a tu zahustíme. Použijeme buď tmavou jíšku Knorr, nebo já použila tmavou škrobovou jíšku Ruf - cca 7 polévkových lžic.Vaříme 2 minuty.Tuto jíšku koupíte v Kauflandu.

    2
    Done

    Nebo lze zahustit Hraškou. V polovině hrnku studené vody si rozmícháme cca 7pl hrašky a vlijeme do omáčky.Povaříme 10 minut.Pokud víme že budeme zahuštovat Hraškou a máme maso nakrájené na kostky, tak dobu vaření masa zkrátíme, protože hrašku musíme povařit ještě 10 minut.Takže dob varu v tlakovém hrnci v tomto případě není 40 minut,ale 30 minut.Když zahušťuji hraškou, tak pak omáčku zjemním 2 pl 12% smetany. Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem, rýží, ale určitě by se hodily i kulaté, karlovarské či žemlové knedlíky.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Dýňová polévka Zázvorka
    next
    Kuřecí nudličky na cizrnce
    previous
    Dýňová polévka Zázvorka
    next
    Kuřecí nudličky na cizrnce

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here