





Připravit opravdu úžasně upečenou kachní pečeni je dosti zdlouhavé. Proto děkuji za typ s předvařením jednomu kuchaři z horské boudy :-) Tento recept Vám zaručí že vaše kachní pečeně bude měkounká za poloviční čas pečení .A jako velký bonus, také zdravější variantu pečeně co se týče tuku.
1
Done
|
Kachnu omyjeme, odřízneme krk a pak kachnu naporcujeme na čtyři díly.Porce kachny naskládáme do tlakového hrnce a přidáme omytou červenou cibuli v celku i se slupkou.Dále zeleninový bujón , kávovou lžičku soli a vše zalijeme studenou vodou.Maso které takto dáváme vařit bez opečení vždy zaléváme studenou vodou.Vaříme 1 hodinu.Pokud nemáte tlakový hrnec je to škoda,protože ten čas při vaření opravdu zkrátí. Ale i tak můžete kachnu předvařit v normálním hrnci,jen čas vaření bude 1h 30 minut. |
2
Done
|
Než se nám kachna předvaří,tak si připravíme na dno pekáčku cibuli nakrájenou na půlměsíčky.Na tu pak položíme předvařené porce masa, osolíme,okmínujem, podlijeme vodou tak aby cibule byla ponořená,ale zase ne aby kachna plavala,myslím že už si zažila plavání dost :-D .Pečeme bez pokličky v předem vyhřáté troubě na 200°C 45 minut a po té gril 5 minut, aby se nám vytvořila krásná kůrka. Kachýnka se peče,tak si připravíme ještě šťávičku. Výpek není vhodný,protože je kachna velmi tučná,i když předvařením jsme její tučnost hodně zredukovali :-) Chuťově dobré jsou instantní šťávy k masu.Podle návodu si naměříme množství vody ,vsypeme prášek ,dobře rozmícháme a dáme vařit. Já pro vylepšení chuti přidala špetku soli a dvě lžičky švestkových povidel.Ty dodají ten správný šmrnc ke kachně.Cihlářská kachna se podává s knedlíkem všech druhů a zelíčkem jak kysaným,tak červeným na sladkokyselo :-) . |