0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x vejce celé
3 x bílek
8 pol.lžic třtinový cukr
2 pol.lžíce sladidlo nebo třtinový cukr
1 hrnek špaldová mouka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek olivový olej
3 hrnky nastrouhaná mrkev na jemno
2 kv mletá skořice
1 x kypřící prášek do pečiva
1 x vanilkový cukr třtinový
1 špetka sůl
1/2 hrnku polotučné mléko
3 hrstě rozinky
kvalitní hořká čokoláda na polití

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mrkvový velikonoční beránek

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Mrkvový beránek prostě patří na Velikonoční stůl :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 069 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Vejce,bílky,třtinový cukr a sladidlo si vyšleháme do pěny.

    2
    Done

    Pak přidáme mouku,olej,skořici,vanilkový cukr,kypřící prášek,špetku soli a začneme šlehat.Postupně přidáváme nastrouhanou mrkev (i se šťávou),když bude těsto příliš husté,tak zředíme mlékem.Ale pozor,toto těsto má být hustší než normální bábovkové.
    Pak přidáme rozinky a ještě promícháme.

    3
    Done

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180°C 50 minut a v mikrovlnné troubě 180°C + 250W 50 minut.Ale délka pečení závisí na troubě a také na formě z jakého materiálu je.Takže upečení zkontrolujte špejlí.

    4
    Done

    Po upečení necháme beránka zchladnout a až po té začneme vyklepávat z formy.Beránka můžete jen ocukrovat,nebo ho polít čokoládou.

    5
    Done

    Ve vodní lázni si rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu a beránka polijte.Po zaschnutí čokolády ho můžete ještě dozdobit,třeba vyšlehanými bílky s cukrem a barvou jako se používá na zdobení perníčků.Když beránka nakrojíte,tak bude mít konzistenci podobnou tvarohové bábovce.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Bramborový salát bez majonézy
    Znojemská
    next
    Znojemská
    previous
    Bramborový salát bez majonézy
    Znojemská
    next
    Znojemská

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here