Mrkvový velikonoční beránek
,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)
Mrkvový beránek prostě patří na Velikonoční stůl :-)
Ingredients
-
1 x
vejce celé
-
3 x
bílek
-
8 pol.lžic
třtinový cukr
-
2 pol.lžíce
sladidlo
nebo třtinový cukr
-
1 hrnek
špaldová mouka
-
1 hrnek
hladká mouka
-
1 hrnek
olivový olej
-
3 hrnky
nastrouhaná mrkev na jemno
-
2 kv
mletá skořice
-
1 x
kypřící prášek do pečiva
-
1 x
vanilkový cukr třtinový
-
1 špetka
sůl
-
1/2 hrnku
polotučné mléko
-
3 hrstě
rozinky
-
kvalitní hořká čokoláda na polití
Directions
Share
(Visited 1 069 times, 1 visits today)
Steps
|
Vejce,bílky,třtinový cukr a sladidlo si vyšleháme do pěny.
|
|
Pak přidáme mouku,olej,skořici,vanilkový cukr,kypřící prášek,špetku soli a začneme šlehat.Postupně přidáváme nastrouhanou mrkev (i se šťávou),když bude těsto příliš husté,tak zředíme mlékem.Ale pozor,toto těsto má být hustší než normální bábovkové.
Pak přidáme rozinky a ještě promícháme.
|
|
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180°C 50 minut a v mikrovlnné troubě 180°C + 250W 50 minut.Ale délka pečení závisí na troubě a také na formě z jakého materiálu je.Takže upečení zkontrolujte špejlí.
|
|
Po upečení necháme beránka zchladnout a až po té začneme vyklepávat z formy.Beránka můžete jen ocukrovat,nebo ho polít čokoládou.
|
|
Ve vodní lázni si rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu a beránka polijte.Po zaschnutí čokolády ho můžete ještě dozdobit,třeba vyšlehanými bílky s cukrem a barvou jako se používá na zdobení perníčků.Když beránka nakrojíte,tak bude mít konzistenci podobnou tvarohové bábovce.
|
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review