Receptů na lečo je mnoho.Jako velkou klasiku známe Lečo s klobásou.Mě třeba ani tak nechutnala ta klobása, ale to, jak ta klobása dala výborný šmak leču :-) Tak po pár experimentech se mi to povedlo :-) a ráda se o svůj receptík podělím.
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a připravíme do hrnce.Dále si připravíme rajčátka.Nařízneme špičku jen tolik, abychom nařízli slupku,dáme rajčátka do misky a zalijeme horkou vodou.Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.Nyní se vrátíme k rajčatům.Horkou vodu slijeme a napustíme studenou vodu.Teď nám půjdou snadno oloupat.Rozkrojíme a nakrájíme na čtvrtměsíčky.Když máme zeleninu připravenou, tak k cibulce nalijeme trochu olivového oleje a přidáme kávovou lžičku soli.Když nám cibulka zezlátne, tak přidáme půl kávové lžičky zauzené papriky od Vitany,promícháme a zalijeme troškou vody, aby nám paprika nezhořkla.Pak přidáme připravené papriky a rajčata, půl kávové lžičky drceného kmínu a špetku mletého pepře,dvě špetky chilli a půl kávové lžičky soli.Promícháme a dáme dusit bez pokličky.Dusíme na vyšším stupni ( 7 ) ,zelenina pustí hodně vody,tak aby se stihla vypařit,než bude zelenina měkká.Dusíme 20 minut.Když máme zeleninu podušenou tak přidáme dvě polévkové lžíce jemného kečupu a tři bílky.Necháme tři minuty povařit a voalá můžeme servírovat :-) |
2
Done
|