0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 hrnky žlutý hrách předvařený od Vitany nebo loupaný půlený
2 x bobkový list
1 x cibule
1/2 hovězí bujón
11/2 pol.lžíce ocet
sůl na dochucení
olivový olej
3 pol.lžíce žitná mouka
2 balení uzené tofu
2 pol.lžíce žitná mouka
1/4 kv kurkuma
1/4 kv sůl
1/4 hrnku voda

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrachová kaše s uzeným tofu v těstíčku

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Hrachovka super klasika.Uzené tofu v těstíčku mile překvapí :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 773 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Používám předvařený žlutý hrách od Vitany,protože je rychle uvařený.Ale pokud chcete levnější variantu,tak doporučuji žlutý půlený hrách,ten se také nemusí namáčet předem.A pokud máte klasický,tak ten musíme předem namočit do hrnce s vodou.

    2
    Done

    Hrách si odměříme a nasypeme do hrnce.Přilijeme vodu tak,abychom měli hladinu cca 2 cm nad hrachem.Množství vody se také liší použitým druhem hrachu,protože potom je doba varu jiná.V průběhu varu případně vodu doléváme.Do hrnce přidáme dva bobkové listy a dáme vařit.

    3
    Done

    Předvařený hrách vaříme 15 minut a pak přidáme bujon a vaříme 5 minut.Klasický hrách vaříme cca 45 minut a pak přidáme bujon a 5 minut vaříme.Sůl a bujon přidáváme až máme hrách uvařený,protože sůl prodlužuje dobu varu luštěnin.Když máme uvařeno,měla by nám v hrachu zůstat voda,neměla by být vyvařená.Hrách rozšťoucháme,nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.

    4
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když nám cibulka začíná zlátnout,přidáme 3 polévkové lžíce žitné mouky.Pokud máte jíšku příliš hustou,tak přilijte kapku olivového oleje.Jíšku smažíme cca 4 minuty.

    5
    Done

    Jíšku vlijeme do rozmixovaného hrachu a mícháme.Pokud se vám zdá kaše příliš hustá,přilijte trochu horké vody.Provaříme za stálého míchání 3 minutky.Po té přidáme ocet a popřípadě dochuťíme solí.

    6
    Done

    Uzené tofu nakrájíme na plátky široké cca půl cm.Těstíčko si připravíme smícháním dvou polévkových lžic žitné mouky, 1/4 kávové lžičky kurkumy,promícháme, přidáme sůl a pak přiléváme vodu,ale raději postupně.Těstíčko by mělo být hustší,aby nám drželo na tofu.

    7
    Done

    Plátky obalujeme v těstíčku.
    Smažíme na olivovém oleji do zlatova z obou stran.

    8
    Done

    Hrachovou kaši podáváme s uzeným tofu v těstíčku,kyselou okurkou a také můžeme udělat slepé volské oko :-D kdo má dobrý cholesterol,dopřeje si klasické i se žloutkem.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Cuketová bábovka
    previous
    Bábovka cuketka
    Těstoviny s tofu
    next
    Zbědovaná vege-kolínka
    Cuketová bábovka
    previous
    Bábovka cuketka
    Těstoviny s tofu
    next
    Zbědovaná vege-kolínka

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here