0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 x hlava z kapra vývar
1 x porce z kapra nebo file vývar
2 x cibule vývar
1 x petržel vývar
1/2 celer menší vývar
2 x mrkev vývar
10 x nové koření celé vývar
10 x pepř celý vývar
3 kv sůl vývar
2,5 litru studená voda vývar
1 pol.lžíce rama jíška
2 pol.lžíce olivový olej jíška
3 pol.lžíce žitná mouka jíška
0,5 litru horká voda
1 x mrkev na hrubo na hrubo nastrouhat
1/4 celer menší na hrubo nastrouhat
1/4 petržel na hrubo nastrouhat
jikry
4 x nové koření celé
4 x pepř celý
1 kv sůl
mlíčí
4 x nové koření celé
4 x pepř celý
2 kv sůl
1 pol.lžíce ocet

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rybí polévka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tradiční Česká Vánoční polévka ,,ta pravá" :-)

Features:
  • polévka

Ingredients

Directions

Share
(Visited 674 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jako první si připravíme rybí vývar.Zeleninu která je určena na vývar si očistíme a nakrájíme na větší kusy.Cibule rozkrojíme na poloviny.Přidáme 10 kuliček nového koření a celého pepře.Tři kávové lžičky soli a přidáme 2,5 litru studené vody.Kapří hlavy pořádně omyjeme a odstraníme žábry.Hlavy vložíme do studené vody k zelenině.přidáme ještě porci kapra,nebo kostičku filé.Dáme vařit na 45 minut.Z počátku vaření odebíráme z vrchu vývaru hnědou pěnu. Po 45 minutách vývar přecedíme přes jemné síto,nebo plátýnko,aby se zachytily veškeré kostičky z ryby. Zeleninu vyhodíme.

2
Done

Nyní si připravíme jíšku z polévkové lžíce ramy,dvou pol.lžic olivového oleje a třech polévkových lžic žitné mouky.Zasmaženou jíšku zalijeme scezeným vývarem z hlav a přidáme 0,5 litru horké vody.Mrkev,kousek celeru a čtvrtku pertžele si nastrouháme na hrubo a přidáme do polévky.Vaříme 30 minut.Po 15 minutách přidáme obrané maso.

3
Done

Než nám změkne zelenina v polévce,tak si připravíme jikry a mlíčí.Na jikry si dáme do malého kastrůlku s vodou 4 kuličky nového koření a celého pepře.Přidáme kávovou lžičku soli a přivedeme k varu,pak vložíme opláchnuté a očištěné jikry.Povaříme 5 minut.Pak jikry scedíme,vložíme zpět do kastrůlku ve kterém se vařily a přilijeme dvě naběračky polévky.Vidličkou rozšleháme a vlijeme do polévky. Na mlíčí si také připravíme malý kastrůlek s vodou,přidáme 4 kuličky nového koření a celého pepře,dvě kávové lžičky soli a polévkovou lžíci octa.Přivedeme k varu a vložíme omyté a očištěné mlíčí.Vaříme 5 minut.Pak scedíme a uvařené mlíčí nakrájíme na malé kousky.Vložíme do polévky.

4
Done

Do polévky přidáme trochu petrželky a necháme jen přejít varem.Odebereme stranou jen tolik polévky,kolik budeme hned servírovat.Zbytek doporučuji vychladit v umyvadle se studenou vodou za častého míchání.Takto vychlazená polévka vydrží déle.Když necháte polévku vychladit jen tak,třeba i na chodbě,tak se na povrchu vytvoří hustý škraloup který polévku uzavře a teplota se bude špatně dostávat z polévky. Polévku můžete podávat s krutónky z pečiva,nebo jen tak

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zapečené brambory s kapustou
previous
Zapečené brambory s kapustou
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
next
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
Zapečené brambory s kapustou
previous
Zapečené brambory s kapustou
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
next
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here