Cizrna získá díky žitné mouce výbornou oříškovou chuť,kterou si zamilujete :-)
1
Done
|
Cizrnu si musíme namočit den předem,stačí večer a do rána krásně nabobtná.Namočíme 250 g cizrny do 2 litru vody.Druhý den vodu nesléváme,ale celé i s vodou ve které se cizrna máčela nalijeme do hrnce.Přidáme bujon,bobkový list,kmín,rozmarýn.Nesolíme,cizrna by byla tvrdá.Dáme vařit.V normálním hrnci vaříme 1,5 až 2 hodiny a v tlakovém hrnci cca 30 minut.Když budete vařit v normálním hrnci,tak nezapomeňte průběžně přilévat vodu když se vyvaří.Udržujte hladinu vody nad cizrnou. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Když máme cizrnu měkkou,tak si připravíme v rendlíku jíšku.Dáme 4 polévkové lžíce olivového oleje a 2 polévkové lžíce žitné mouky.Uděláme jíšku a tu pak přilijeme do cizrny.Ale pozor voda v cizrně by neměla být vyvařená,měla by být těsně nad cizrnou.Jíšku vléváme postupně,protože se může stát že budete mít o něco méně vody a pak by cizrna byla příliš hustá.Povaříme 5 minut a popřípadě dochutíme solí. |
4
Done
|