Zelenina z Moravanky dodá masíčku a omáčce skvělou chuť :-)
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli. Maso si očistíme a nakrájíme na kostky.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme maso a osmahneme ze všech stran.Když máme maso zatažené,tak přidáme mletou sladkou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody. Otevřeme si Moravanku a okurky s cibulkami nakrájíme na kousky.Pak přidáme do hrnce a přilijeme zbytek Moravanky i s nálevem.Přidáme bujon,pepř a rozmarýn. Zalijeme 1,25l vody a vaříme v tlakovém hrnci 40 minut a v mikrovlnné troubě 180°C +250W 45 minut +180 °C 20 minut. V klasickém hrnci pod pokličkou na mírném stupni cca 1h40 minut s tím že občas zamícháme a přidáme vodu. |
2
Done
|
Když máme maso měkké,tak si omáčku zahustíme.Buď použijeme tmavou jíšku od Knorr,nebo si rozděláme žitnou mouku ve vodě.Nebo použijeme Hrašku s vodou.Tu si rozkvrdláme v hrnku v poměru 5 polévkových lžic hrašky a zalijeme studenou vodou.Pořádně rozkvrdláme a vlijeme do vroucí omáčky jako bychom zahušťovali moukou s vodou.Povaříme 5 minut.Když použijeme hrašku,tak už není třeba dosolovat,hraška je sama o sobě trochu ochucená.Pokud jsme použili na dochucení jíšku,tak popřípadě dosolíme.A přidáme třtinový cukr. Pokud chceme malou změnu lze omáčku zjemnit 3 pol.lžícemi nízkotučné smetany. Jako přílohu k omáčce můžeme použít rýži,bezvaječné těstoviny,rýžové nudle,celozrnné knedlíky. |