0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g chřest zelený
2 litry voda
2kv mořská sůl
1x šalotka červená cibule
1 balení šunka sušená

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečený zelený chřest a Francouzská chřestová polévka ze zbytků

Jednoduchý,ale velice chutný recept na zelený chřest a ze zbytku si připravíme ještě výbornou polévku.

Ingredients

Directions

Share
Francouzská chřestová polévka ze zbytků

https://ajinyrecepty.cz/recipe/francouzska-chrestova-polevka-ze-zbytku/

(Visited 62 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Chřest opláchneme vodou,pak odstraníme dřevnaté konce tak,že uchopíme chřest ve spodní části a palcem zatlačíme na konec,stonek se zlomí přesně v místě kde končí dřevnatá část.Když máme dřevnaté části pryč,stonek od poloviny ke konci oloupeme škrabkou.Do hrnce vložíme všechny zbytky ( dřevnaté konce i oškrabky),na ně položíme stonky chřestu,zalijeme 2 litry vody a přidáme 2 kv soli.Přivedeme k varu,vaříme 3 minuty. Stonky chřestu vyjmeme a vložíme do připravené misky s ledovou vodou.Tím si chřest zachová krásnou zelenou barvu. Vývar na polévku ze zbytků vaříme ještě 15 minut. Chřestové stonky vyjmeme z ledové lázně a necháme osušit.Připravíme si sušenou šunku,podle plátků si rozdělíme chřest. Po třech až čtyřech stonkách obalíme šunkou a vložíme do pekáčku,kde máme na dně nakrájenou šalotku na proužky. Posolíme, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 170 °C + 250W nebo na 180°C v klasické troubě. Podáváme s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.

2
Done

Recept na Francouzskou chřestovou polévku ze zbytků najdete v rubrice Polévky.
https://ajinyrecepty.cz/recipe/francouzska-chrestova-polevka-ze-zbytku/

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vajíčková bílková pomazánka
next
Francouzská chřestová polévka ze zbytků
previous
Vajíčková bílková pomazánka
next
Francouzská chřestová polévka ze zbytků