




Připravit rybu na výbornou,nemusí vždy znamenat složité recepty.Podle Jižanů je nakonec nejlepší a hlavně nejchutnější ten nejjednodušší recept :-) Proto i já zvolila jednoduchou úpravu pstruha Holandského,neboli Stříbrnice u nás snadno dostupné ryby :-) .
1
Done
|
Pstruhy rozmrazíme,nejlépe nechat přes noc v pokojové teplotě.Po té opláchneme vlažnou vodou i dutinu břišní.Při mytí nehty poškrábat kůži,tím se uvolní zbylé šupinky.Usušíme papírovou utěrkou a položíme na plech s pečícím papírem.Na každé straně pstruha nařízneme 3x kůži.Ryby osolíme a pokapeme citronovou štávou, nezapomeneme na dutinu břišní.Bříška vyklademe snítkami rozmarýnu a petrželky.Na jednu ryby 3x petržel,2x rozmarýn. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Jako přílohu jsem zvolila šťouchanou bramborovou kaši s mrkvičkou.Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.Společně vaříme v osolené vodě do změknutí.Čas záleží na druhu brambor,průměrná doba 20 minut.Po té vodu slijeme a přidáme lžíci ramy a přiklopíme pokličkou.Než se rama rozpustí,tak si v mikrovlnce přihřejeme mléko.Brambory s mrkví rozšťoucháme a pak přidáme mléko.Konzistence by měla být hustší a měli by být v kaši kousky.Popřípadě dosolíme a můžeme servírovat. |
4
Done
|