0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3x Pstruh Holandský-Stříbrnice mražené balení 900g
sůl
citronová šťáva
9x snítka čerstvá petrželka
6x snítka rozmarýn
3 pol.lžíce olivový olej extra virgin marináda
1 pol.lžíce citronová šťáva marináda
1/4 kv sůl marináda
2 kv provensálské koření marináda
olivový olej extra virgin
12 kusů cherry rajčátka
4x střední brambory kaše
1 x mrkev kaše
1 litr voda kaše
1 kv sůl kaše
1pol.lžíce rama
cca 1/4 hrnku vlažné mléko kaše

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený pstruh v troubě a šťouchaná kaše s mrkví

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Připravit rybu na výbornou,nemusí vždy znamenat složité recepty.Podle Jižanů je nakonec nejlepší a hlavně nejchutnější ten nejjednodušší recept :-) Proto i já zvolila jednoduchou úpravu pstruha Holandského,neboli Stříbrnice u nás snadno dostupné ryby :-) .

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 227 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pstruhy rozmrazíme,nejlépe nechat přes noc v pokojové teplotě.Po té opláchneme vlažnou vodou i dutinu břišní.Při mytí nehty poškrábat kůži,tím se uvolní zbylé šupinky.Usušíme papírovou utěrkou a položíme na plech s pečícím papírem.Na každé straně pstruha nařízneme 3x kůži.Ryby osolíme a pokapeme citronovou štávou, nezapomeneme na dutinu břišní.Bříška vyklademe snítkami rozmarýnu a petrželky.Na jednu ryby 3x petržel,2x rozmarýn.
    V misce si připravíme marinádu : olivový olej,citronovou šťávu,provensálské bylinky a sůl dobře promícháme a rukou namažeme na povrch každé ryby a pěkně i do zářezů,které jsme si připravili nožem.
    Scherry rajčátka rozpůlíme a poklademe okolo ryb.Celé to pokapeme olivovým olejem extra virgin.Takto připravené ryby necháme alespon hodinu marinovat.

    2
    Done

    Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 30 až 40 minut,záleží na troubě.Povrch by měl být zlatavý,ale ryba by neměla být vysušená.

    3
    Done

    Jako přílohu jsem zvolila šťouchanou bramborovou kaši s mrkvičkou.Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.Společně vaříme v osolené vodě do změknutí.Čas záleží na druhu brambor,průměrná doba 20 minut.Po té vodu slijeme a přidáme lžíci ramy a přiklopíme pokličkou.Než se rama rozpustí,tak si v mikrovlnce přihřejeme mléko.Brambory s mrkví rozšťoucháme a pak přidáme mléko.Konzistence by měla být hustší a měli by být v kaši kousky.Popřípadě dosolíme a můžeme servírovat.

    4
    Done

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Carpaccio z červené řepy
    next
    Tuňáková pomazánka s Avokádem
    previous
    Carpaccio z červené řepy
    next
    Tuňáková pomazánka s Avokádem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here