![](https://ajinyrecepty.cz/wp-content/uploads/2014/04/DSC09470-e1399041731715.jpg)
![](https://ajinyrecepty.cz/wp-content/uploads/2014/04/DSC09218-e1399041416450.jpg)
![](https://ajinyrecepty.cz/wp-content/uploads/2014/04/DSC09467-e1399041549387.jpg)
![](https://ajinyrecepty.cz/wp-content/uploads/2014/04/DSC09223-e1399041661391.jpg)
Dušené hovězí plátky,které jsou jednoduché na přípravu a přesto tak vynikající :-)
1
Done
|
Hovězí maso si očistíme a nakrájíme na plátky, každý opepříme mletým pepřem.Pak si nakrájíme cibule a dáme smažit na trochu olivového oleje s 1kv soli.Když budeme mít cibulku zlatavou,tak přidáme plátky a z obou stran je opečeme.Přidáme pepř celý,bujon ,plnotučnou hořčici a zalijeme litrem vody. Pokud budete podávat s rýží,tak 1,25 litru vody +1kv soli navíc. |
2
Done
|
Omáčku vaříme v tlakovém hrnci 40 minut a v mikrovlnné troubě na 180°C +250W 40 min + 180°C 20 min. V klasickém hrnci cca 1h 30 minut ( bude potřeba přidat vodu ). Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme.Buď jíškou,nebo si rozkvrdláme studenou vodu s žitnou moukou a 5 minut povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem,rýží,nebo bramborem. |