0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 kusů brambory střední velikost
2 kv sůl do vody na brambory
1/2 kv kmín celý na brambory do vody
1 x cibule
1 balení listový špenát Bonduelle
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 kv podravka
1 balení uzené tofu
koření kuře 7 bylin Vitana
sladká paprika mletá
4 pol.lžíce kvalitní bílý jogurt
1/2 hrnku polotučné mléko
1/4 kv sůl do mléka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečené brambory s listovým špenátem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Brambory se špenátem vás mile překvapí :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 812 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Syrové brambory oloupeme,nakrájíme na plátky a dáme povařit.Do vody přidáme 2 kávové lžičky soli a půl lžičky kmínu.Brambory povaříme 10 minut.Po té brambory opatrně scedíme a necháme lehce vychladit.

    2
    Done

    Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a dáme jí smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou tak přidáme kostky mraženého listového špenátu.Lehce podlijeme vodou,stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání 20 minut.Nakonec ochutíme podravkou.

    3
    Done

    Než začneme vše skládat do pekáčku tak si ještě nastrouháme uzené tofu na jemno.Nyní máme vše připravené.Začneme skládat brambory na dno zapékací mísy,po té je posypeme kořením kuře 7 bylin,posypeme polovinou nastrouhaného tofu,pak polovinu špenátu a druhou vrstvu brambor.Brambory posypeme kořením kuře 7 bylin,dále zbytek nastrouhaného tofu a zbytek špenátu.Na špenát vyskládáme zbytek brambor ,opět kuře 7 bylin a povrch posypeme ještě sladkou mletou paprikou.

    4
    Done

    Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190°C+250W 5 minut.Po té brambory přelijeme směsí bílého jogurtu,půl hrnku mléka a špetky soli a brambory dopečeme ještě 25 minut.
    Před podáváním a hlavně krájením doporučuji nechat cca 20 minut odstát.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
    previous
    Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
    next
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou a šodo
    Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
    previous
    Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
    next
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou a šodo

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here