Stačí malá úprava surovin a máme tu výborný hospodský Segedín, pro mne v chutnější verzi :-)
1
Done
|
Pro zdravější verzi volím vždy libové maso,ať hovězí či vepřové.Nemusíte mít strach,na výsledné chuti guláše to rozhodně nebude mít vliv, spíše kladný,pro všechny co nesnáší tlusté maso v segedínu :-D .Takže maso nakrájíme na kostky, cibuli si nakrájíme na drobno a na trošce olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli ji osmažíme, aby měla zlatavou barvu. Pak přidáme maso a necháme ho zatáhnout ze všech stran. Když máme maso opečené, přidáme 1 polévkovou lžíci sladké papriky,lehce zapražíme a zalijeme trochou vody (pro začátečníky-pozor,nenechat papriku dlouho pražit,protože by zhořkla) .Pak přidáme pořádné 4 hrstě kysaného zelí, lžičku kmínu,5 kuliček nového koření , 5 kuliček celého pepře, 1 bujon a 1 kávovou lžičku soli.Vše zalijeme 1,25 litry vody a dáme vařit v tlakovém hrnci 35 minut.V klasickém pod pokličkou za občasného zamíchání a dolití vody cca1h40 minut do změknutí masa.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě a to 190°C + 440 W 45 minut. Na zahuštění si připravíme 1/4 hrnku studené vody a 6pl celozrnné mouky,dobře rozkvrdláme a vlijeme do omáčky. Na zahuštění můžeme též použít tmavou jíšku od Knorr. Vaříme 5 minut.Po té přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,aby byla omáčka krémovější.Případně osolíme.Segedínský guláš podáváme s celozrnným knedlíkem. |