0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
550 g hovězí maso libové libové vepřové maso
1 pol.lžíce sladká paprika mletá
3/4 sklenice kysané zelí
5 x nové koření celé
5 x pepř celý
1 kv kmín drcený
1kv sůl
1 x masox nebo natur bujon
1,25 litru voda
6pl celozrnná mouka
1/4 hrnku studená voda
1 pol.lžíce smetana 12%

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Segedínský guláš tmavý

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Stačí malá úprava surovin a máme tu výborný hospodský Segedín, pro mne v chutnější verzi :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 571 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pro zdravější verzi volím vždy libové maso,ať hovězí či vepřové.Nemusíte mít strach,na výsledné chuti guláše to rozhodně nebude mít vliv, spíše kladný,pro všechny co nesnáší tlusté maso v segedínu :-D .Takže maso nakrájíme na kostky, cibuli si nakrájíme na drobno a na trošce olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli ji osmažíme, aby měla zlatavou barvu. Pak přidáme maso a necháme ho zatáhnout ze všech stran. Když máme maso opečené, přidáme 1 polévkovou lžíci sladké papriky,lehce zapražíme a zalijeme trochou vody (pro začátečníky-pozor,nenechat papriku dlouho pražit,protože by zhořkla) .Pak přidáme pořádné 4 hrstě kysaného zelí, lžičku kmínu,5 kuliček nového koření , 5 kuliček celého pepře, 1 bujon a 1 kávovou lžičku soli.Vše zalijeme 1,25 litry vody a dáme vařit v tlakovém hrnci 35 minut.V klasickém pod pokličkou za občasného zamíchání a dolití vody cca1h40 minut do změknutí masa.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě a to 190°C + 440 W 45 minut. Na zahuštění si připravíme 1/4 hrnku studené vody a 6pl celozrnné mouky,dobře rozkvrdláme a vlijeme do omáčky. Na zahuštění můžeme též použít tmavou jíšku od Knorr. Vaříme 5 minut.Po té přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,aby byla omáčka krémovější.Případně osolíme.Segedínský guláš podáváme s celozrnným knedlíkem.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here