Výborná omáčka z Hlívy ústřičné,která se hodí k těstovinám,bramborům i knedlíkům.
1
Done
|
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky.Nožičky krájíme na menší kousky a hlavičky na větší.Tím docílíme při vaření stejného času změknutí.Cibulky si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého si přidáme půl kávové lžičky soli.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme Hlívu ústřičnou,drcený kmín,pepř celý,houbové koření,bujon a zalijeme litrem vody.Vaříme cca 35 minut,než bude Hlíva měkká. |
2
Done
|
Na zahuštění cca 1/2 hrnku studené vody a 4 polévkové lžice žitné mouky.Omáčku dochutíme 1kv soli a 2kv třtinového cukru.Vaříme 5 minut.Omáčku odstavíme z plotny a chvíli necháme schladnout. Po té přidáme 3kv bílého jogurtu.Když jogurt přidáte hned do horké omáčky,tak se jogurt v omáčce zdrcne.Dále dochutíme octem 1až 2 pl dle chuti a případně špetku soli.Omáčka je variabilní,můžeme jí podávat s těstovinami na italský způsob, nebo s bramborem ,bramborovým a houskovým knedlíkem. |