0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x vejce celé
2 x bílek
1 hrnek třtinový cukr
1 hrnek žitná mouka
1 hrnek polohrubá mouka
500 g kvalitní bílý jogurt
1 x kypřící prášek
1/2 hrnku olivový olej
olivový olej a žitná mouka na plech
3 x rebarbora
1 kv třtinový cukr na rebarboru
13 kusů švestky může být i kompot
2 hrstě mák mletý
5 pol.lžic rama na drobenku
100 g žitná mouka hrubomletá na drobenku
50 g hrubá mouka na drobenku
80 g třtinový cukr na drobenku

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jogurtový koláč s rebarborou a švestkami

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborný lehký koláč ve zdravější verzi s žitnou moukou. A pozor u jednoho kousku určitě nezůstanete :-D tak strašně je žravý :-D

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 586 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme rebarboru.Odřízneme konce a rebarboru oloupeme.Pak nakrájíme na kousky a v míse smícháme se lžičkou třtinového cukru.

    2
    Done

    V míse si ručním mixérem vyšleháme jedno celé vejce,dva bílky a hrnek třtinového cukru.Umícháme do hladké pěny a po té přidáme bílý jogurt a zamixujeme ho.

    3
    Done

    Pak přidáme obě mouky,olivový olej a kypřící prášek.Vše dobře promícháme.

    4
    Done

    Těsto vlijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného pekáče.Posypem rebarborou,po té vyskládáme půlkami švestek a posypeme mletým mákem.

    5
    Done

    Smícháním žitné hrubomleté mouky,hrubé mouky,třtinového cukru a ramy uděláme žmolenku,kterou posypeme povrch koláče.Koláč pečeme na 170°C horkovzduch cca 40 minut.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Žitná chlebová polévka z Krkonoš
    previous
    Žitná chlebová polévka z Krkonoš
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
    next
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
    Žitná chlebová polévka z Krkonoš
    previous
    Žitná chlebová polévka z Krkonoš
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
    next
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here