





Výborné dušené hovězí na jalovci a červeném víně,k tomu podušená zelenina na másle a není co dodat :-) Snad jen dobrou chuť .
1
Done
|
Jako první si opepříme plátky hovězího libového masíčka.Po té nakrájíme červenou cibuli na jemno a dáme osmažit do zlatova na olivový olej do kterého přidáme jednu kávovou lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou,tak vložíme do hrnce plátky masa a necháme zatáhnout z obou stran.Když máme plátky masa osmažené,tak je vyjmeme na talířek a do hrnce vhodíme pepř celý a jalovec a zalijeme červeným vínem.Víno necháme odpařit cca minutku a vrátíme plátky masa i se štávou která zůstala na talířku po mase.Zalijeme litrem vody a dusíme maso.V tlakovém hrnci cca 40 minut.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě na 190°C + 440 W 50 minut.Nebo v klasickém hrnci cca1h 45 minut s tím že budete muset hlídat a případně dolít vodu,lépe vývar ,aby omáčka neztratila chuť. |
2
Done
|
Když máme masíčko měkké,tak plátky vyndáme z omáčky na talířek.Vylovíme i kuličky jalovce a omáčku rozmixujeme bud tyčovým mixérem,nebo mixérem na koktejly do hladka.Rozmixovanou omáčku vrátíme na plotnu,přivedeme k varu a zahustíme hraškou rozmíchanou ve studené vodě.Můžeme použít i celozrnnou mouku s vodou,nebo jíšku.Omáčku povaříme na mírném stupni 5 minut. |
3
Done
|
Do malého kastrůlku si dáme 3/4 polévkové lžíce Ramy nebo Flory a přidáme slitou konzervu Bonduelle Creativ.Dusíme asi tři minuty a po té přidáme slitý hrášek z konzervy,přidáme třtinový cukr a už jen prohřejeme.Hovězí na divoko podáváme nejlépe s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.Ale výborné by byly i Karlovarské,kulaté či rohlíkové knedlíky :-) |