0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
450 g hovězí plátek 4x
2 špetky pepř mletý na plátky masa
1 x cibule červená
olivový olej
1kv sůl do oleje
4x pepř celý
3x jalovec celý
0,5 dcl červené víno
1x masox nebo natur bujon
1 litr voda
5pl hraška + voda nebo jížka
400g Bonduelle Creatif konzerva mrkev,hrášek,fazolky
3/4 pl rama
1/2 kv třtinový cukr
180 g Hrášek Hamé sterilizovaný malá konzerva

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí na divoko

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné dušené hovězí na jalovci a červeném víně,k tomu podušená zelenina na másle a není co dodat :-) Snad jen dobrou chuť .

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 2 107 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si opepříme plátky hovězího libového masíčka.Po té nakrájíme červenou cibuli na jemno a dáme osmažit do zlatova na olivový olej do kterého přidáme jednu kávovou lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou,tak vložíme do hrnce plátky masa a necháme zatáhnout z obou stran.Když máme plátky masa osmažené,tak je vyjmeme na talířek a do hrnce vhodíme pepř celý a jalovec a zalijeme červeným vínem.Víno necháme odpařit cca minutku a vrátíme plátky masa i se štávou která zůstala na talířku po mase.Zalijeme litrem vody a dusíme maso.V tlakovém hrnci cca 40 minut.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě na 190°C + 440 W 50 minut.Nebo v klasickém hrnci cca1h 45 minut s tím že budete muset hlídat a případně dolít vodu,lépe vývar ,aby omáčka neztratila chuť.

    2
    Done

    Když máme masíčko měkké,tak plátky vyndáme z omáčky na talířek.Vylovíme i kuličky jalovce a omáčku rozmixujeme bud tyčovým mixérem,nebo mixérem na koktejly do hladka.Rozmixovanou omáčku vrátíme na plotnu,přivedeme k varu a zahustíme hraškou rozmíchanou ve studené vodě.Můžeme použít i celozrnnou mouku s vodou,nebo jíšku.Omáčku povaříme na mírném stupni 5 minut.

    3
    Done

    Do malého kastrůlku si dáme 3/4 polévkové lžíce Ramy nebo Flory a přidáme slitou konzervu Bonduelle Creativ.Dusíme asi tři minuty a po té přidáme slitý hrášek z konzervy,přidáme třtinový cukr a už jen prohřejeme.Hovězí na divoko podáváme nejlépe s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.Ale výborné by byly i Karlovarské,kulaté či rohlíkové knedlíky :-)

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    previous
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    kapustové holanďáky
    next
    Kapustové holandské řízky
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    previous
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    kapustové holanďáky
    next
    Kapustové holandské řízky

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here