




Výborná omáčka z tak oblíbené a zdravé hlívy ústřičné.
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne tak si nakrájíme hlívu na nudličky. Když máme cibulku zlatavou tak přidáme mletou sladkou papriku, zasmahneme a podlijeme trochou vody, aby nám paprika nezhořkla.Pak přidáme ostatní koření,bujon,hlívu a zalijeme vodou.Vaříme 30 minut. |
2
Done
|
Omáčku zahustíme buď celozrnnou moukou rozmíchanou ve vodě,hraškou,nebo jíškou.Povaříme ještě 5 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci smetany,aby omáčka dostala krémovou chuť.Houbovka z hlívy ústřičné je výborná s rýží. Ale určitě by byla výborná i s celozrnným houskovým knedlíkem, nebo žemlovým. |