Výborná omáčka a dá se použít i kuřecí,nebo hovězí masíčko.Pórek vás opravdu mile překvapí :-)
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme jednu kávovou lžičku soli.Než nám zezlátne,tak si nakrájíme maso na kostky.Ty pak přidáme ke zlatavé cibulce a necháme ze všech stran maso osmahnout.Pak přidáme lžičku sladké papriky, lžičku drceného kmínu a masox.Lehce osmahneme a podlijeme trochou vody,aby nám paprika nezhořkla. |
2
Done
|
Nyní vhodíme pórek nakrájený na kolečka.Kousek pórku z té zelené části si necháme na konec vaření.Zalijeme 1,25 litrem vody a vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.Pokud tlakový hrnec nemáte a vaříte v klasickém,tak to bude cca 1,20 hodiny.Když máme maso měkké,tak přidáme zbytek pórku,kterou jsme si nechali stranou.A zahustíme hraškou,kterou si rozmícháme ve vodě.Necháme 5 minut povařit.Pak omáčku dochutíme solí a přidáme 3 polévkové lžíce sladké nízkotučné smetany. |
3
Done
|