0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 x kuřecí stehenní řízek můžete použít i prsní řízek
1 pol.lžíce kremžská hořčice
4 x plátek šunka větší plátky
1/4 žlutá paprika
1/4 červená paprika
1/4 zelená paprika
1 x zauzený korbáčik nebo zauzená mozzarela
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 x cibule
1 kv kmín drcený
1 1/2 kv rozmarýn drcený
1/2 kostky zeleninový bujón
0,75 litru voda
3 pol.lžíce hraška lze použít i mouka s vodou
3/4 hrnku voda

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí závitek s paprikovou trikolorou

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduché a výborné kuřecí závitky z kuřecích stehenních řízečků.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 484 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si omyjeme a osušíme stehenní řízky.Očistíme je a pak rozklepeme do velkých plátů.Pro lepší rozklepání použijeme dva mikroténové sáčky,jeden dáme pod plátek a druhý na plátek a rozklepeme maso.Takto připravené plátky si rozložíme,posolíme a potřeme kremžskou hořčicí.Pak na každý plátek položíme velký plátek šunky a na ní nudličky nakrájených barevných paprik. Přidáme nízkotučný zauzený sýr.Je důležité,aby byl zauzený,protože ta chuť je jiná než s klasickým sýrem.Pak plátky opatrně svineme a provázkem omotáme,aby nám závitky krásně držely pohromadě.

    2
    Done

    Jednu velkou nebo dvě malé cibule nakrájíme na půlměsíčky a dáme smažit na olivový olej,do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Když začne cibulka chytat barvu,tak opatrně vložíme závitky a opečeme je ze všech stran,aby se nám krásně zatáhly.Otáčíme opatrně.aby se nám závitky nerozvázaly.Přidáme drcený kmín,rozmarýn a zalijeme cca 0,75 litrem vody.Dusíme v tlakovém hrnci 30 minut.V klasickém 60 minut.

    3
    Done

    Když máme závitky měkké,tak je vyndáme z omáčky a tu zahustíme. Do hrníčku si nalijeme studenou vodu a přidáme 3 polévkové lžíce hrašky.Rozkvrdláme hrudky a vlijeme do vroucí omáčky.Je důležité hrašku povařit 5 minut,aby se ztratila chuť hrašky.
    Závitky před podáváním zbavíme provázků a napříč závitku rozkrojíme.Podáváme s bramborem,nebo s rýží.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky
    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here