Výborná houbovka z hlívy ústřičné
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme si jí smažit na olivový olej do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne tak si nakrájíme hlívu na kousky. Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme lžičku houbového koření,kmín,celý pepř, zeleninový bujon,vsypeme nakrájenou hlívu a zalijeme 1,2 litry vody.Vaříme cca 40 minut,aby byla hlíva měkká. |
2
Done
|
Ve větším hrnku si rozmícháme 5 polévkových lžic hrašky se studenou vodou.Pokud hrašku nemáte,tak použijte celozrnnou pšeničnou mouku se studenou vodou.Omáčku zahustíme a povaříme 5 minut.Po pěti minutách omáčku odstavíme z ohně a dochutíme cukrem a octem.A po chvilce přidáme dvě polévkové lžíce bílého jogurtu nebo nízkotučné smetany. Houbovka z hlívy ústřičné je výborná s bramborovým knedlíkem.Dá se také servírovat s houskovým knedlíkem,rýží, nebo bramborem. |