Hlíva ústřičná je velice prospěšná pro naše tělo.Krémové polévky jsou pro nás zase rychlou variantou na dobrou večeři.Tak proč to nedat dohromady a voala :-D je tu výborná houbová polévka jemné chuti a přeci tak zvláštní.
1
Done
|
Hlívu ústřičnou si nakrájíme na nudličky.Nohy vždy krájíme na menší kousky než hlavičky,protože jsou tvrdší.Do kastrolu si dáme rozpustit půl polévkové lžíce ramy či Flory, přidáme dvě polévkové lžíce olivového oleje a když máme máslo rozpuštěné tak přidáme nakrájenou hlívu. Smažíme z prudka 5 minut,mícháme,aby se nám hlíva krásně osmažila ze všech stran. Po té přidáme šest polévkových lžic celozrnné mouky a pražíme za stálého míchání 2 minuty. Zalijeme litrem vody, přidáme zeleninový bujón, lžičku soli a 1/4 kv drceného kmínu. Vaříme pod pokličkou 20 minut na mírném stupni. |
2
Done
|