0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g celozrnná hladká mouka
50 g žitná mouka
120 g vlašské ořechy mleté
50 g med
50 g agáve sirup
2 pol.lžíce vajahit +2 pol.lžíce vody náhrada vajec
1 kv perníkové koření
1/2 kv mletá skořice
1/4 kv jedlá soda
1 pol.lžíce rama
1 x bílek poleva
6 pol.lžic moučkový cukr třtinový poleva
3 kapky citronová šťáva poleva

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Celozrnné medové perníčky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Medové perníčky z celozrnné mouky s bílkovou polevou jsou výborné a za dva dny měkké :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 325 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Všechny suroviny si odvážíme a zpracujeme vláčné těsto.Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.

    2
    Done

    Těsto raději vyvalujeme po malých částech,aby se nám plát těsta při vyvalování netrhal.Vykrajujeme libovolné tvary perníčků a pokládáme na plech s pečícím papírem.Perníčky pečeme na 180°C cca 10 minut.

    3
    Done

    Perníčky po upečení a schladnutí vyrovnáme na tác nebo do krabičky a zdobíme druhý až třetí den.

    4
    Done

    Připravíme si bílkovou polevu.Jako první si umeleme třtinový cukr na moučku.Já používám mlýnek na kávu.Do vyšší mísy na mixování si odměříme 6 polévkových lžic třtinové moučky,jeden bílek a trochu citronové šťávy.Mixujeme pomocí ručního šlehače než nám vznikne tužší sníh na zdobení.Pokud se vám to po cca 5ti minutách nedaří,přidejte polévkovou lžíci třtinové moučky(cukru) a mixujte dál.Pokud chceme zdobit perníčky barevně,použijeme potravinářské barvivo.To namícháme podle návodu na barvivu.

    5
    Done

    Perníčky zdobíme dle vlastní fantazie.Na zdobení jsou nejlepší sáčky na zdobení,které prodávají v papírnictví,nebo postačí i sáček s ustřiženým růžkem.

    6
    Done

    Perníčky po zdobení musíme nechat zaschnout a pak uložíme do krabičky a do chladna.Perníčky jsou už druhý den k jídlu :-) krásně měkké.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Celozrnná pomerančová srdíčka
    previous
    Celozrnná pomerančová srdíčka
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    next
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    Celozrnná pomerančová srdíčka
    previous
    Celozrnná pomerančová srdíčka
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné
    next
    Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here