0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 x malý klobouček Bedla jedlá
sůl
pepř mletý
mletý kmín
2x kapka olivový olej

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bedla jedlá na přírodno

Bedla jedlá je chuťově výborná houba.Vždy se těším na začátek září,kdy se začnou na loukách objevovat první bílé deštníčky :-) A když se mi nechce do klasiky jako jsou řízečky v trojobalu, tak zvolím úpravu na přírodno, kdy vykouzlím za pár minut křupavou pochoutku :-) .

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 926 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Na tento způsob úpravy bedly jsou lepší menší kloboučky. Ale samozřejmě pokud jste našli už velké, tak to nevadí.Hlavičky očistíme od nečistot.Pak je vyskládáme vroubky nahoru a každou hlavičku osolíme, opeříme a okmínujeme. Dno dobré pánve vymažeme olivovým olejem a dáme rozpálit. V žádném případě nesmažíme v oleji,protože houba do sebe olej nasákne a můžete vše vyhodit,nebude to k jídlu. Pak hlavičky položíme na pánev tou vroubkovanou stranou, kterou jsme si okořenili a smažíme z vyšší stupeň 7 .Ted si osolíme a okmínujeme i vršky hlaviček a cca po třech minutách,kdy máme spodky krásně zlatavé otočíme a opečeme z druhé strany.Když pečeme větší hlavičky,musíme počítat s tím že doba smažení bude delší. Podáváme ihned po smažení, aby byly hlavičky krásně křupavé. Podáváme s pečivem, vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku
    next
    Dýňové řezy s želatinou
    previous
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku
    next
    Dýňové řezy s želatinou

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..