Bedla jedlá je chuťově výborná houba.Vždy se těším na začátek září,kdy se začnou na loukách objevovat první bílé deštníčky :-) A když se mi nechce do klasiky jako jsou řízečky v trojobalu, tak zvolím úpravu na přírodno, kdy vykouzlím za pár minut křupavou pochoutku :-) .
1
Done
|
Na tento způsob úpravy bedly jsou lepší menší kloboučky. Ale samozřejmě pokud jste našli už velké, tak to nevadí.Hlavičky očistíme od nečistot.Pak je vyskládáme vroubky nahoru a každou hlavičku osolíme, opeříme a okmínujeme. Dno dobré pánve vymažeme olivovým olejem a dáme rozpálit. V žádném případě nesmažíme v oleji,protože houba do sebe olej nasákne a můžete vše vyhodit,nebude to k jídlu. Pak hlavičky položíme na pánev tou vroubkovanou stranou, kterou jsme si okořenili a smažíme z vyšší stupeň 7 .Ted si osolíme a okmínujeme i vršky hlaviček a cca po třech minutách,kdy máme spodky krásně zlatavé otočíme a opečeme z druhé strany.Když pečeme větší hlavičky,musíme počítat s tím že doba smažení bude delší. Podáváme ihned po smažení, aby byly hlavičky krásně křupavé. Podáváme s pečivem, vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší. |